Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Chelsea skal få være i fred

NEW YORK (Dagbladet): Chelsea Clinton flytter torsdag ut av Det hvite hus i Washington og reiser til Stanford-universitetet i California. Hun, og eventuelle kjærester, skal få være i fred, lover amerikanske medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mamma og pappa, Bill og Hillary, får ros fordi de hittil har klart å skjerme datteren for paparazziene. Den amerikanske pressen roser samtidig seg selv fordi de stort sett har latt Chelsea Victoria være i fred. Hun har, eller har hatt, kjærester, men de er ikke blitt forfulgt av innpåslitne kjendisfotografer.

Secret Service

På Stanford har redaktøren av studentavisa erklært at Chelsea bare skal dekkes dersom hun engasjerer seg aktivt og offentlig i en sak med seriøs nyhetsverdi.

Det er likevel ingen helt vanlig student som flytter inn på universitetsområdet der det både bor kvinnelige og mannlige studenter. Secret Service flytter inn på eget rom, og agentene er plukket ut med sikte på at de ikke skal skille seg ut i studentmassen. De er altså unge og går i shorts.

Det har vært nødvendig å gjøre visse modifikasjoner på universitetet. Blant annet er det satt inn skuddsikkert glass i første etasje der Chelsea bor.

Bill og Hillary

Presidentparet flyr også til California på torsdag, i likhet med så mange andre spente foreldre til førsteårs studenter.

Mamma og pappa blir i byen i to dager og vil delta på flere av arrangementene for foreldrene til førsteårs studenter, deriblant en paneldebatt om livet som student.

Prislappen er voksen for en student på dette eksklusive universitetet som kalles «Harvard på Vestkysten». Med rom og studieavgifter blir det nette kroner 208 000 å betale per år for presidentparet.

REISER: Chelsea Clinton, som her danser med pappa Bill, blir nå student ved det eksklusive Stanford-universitetet i California.