Cheney: - Det var min skyld

Visepresidenten bryter stillheten etter lørdagens jaktulykke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Visepresident Dick Cheney bryter stillheten rundt lørdagens jaktulykke der han skjøt sin venn, Texas-advokaten Harry Whittington, melder AP.

I et intervju med Fox News tar Cheney det fulle og hele ansvar for ulykken.

- Jeg er den som trakk i avtrekkeren og avfyrte salven som traff Harry, sier visepresidenten.

- Man kan peke på alle andre forhold som var til stede på ulykkestidspunktet, men når alt kommer til alt, var det ikke Harrys feil. Man kan ikke legge skylda på andre. Jeg skjøt min venn, sier Cheney.

Sterk kritikk

Den 65 år gamle visepresidenten er blitt sterkt kritisert for å ikke ha gått ut offentlig om skyteepisoden, som skjedde under vakteljakt på en ranch sør i Texas. Ulykken ble først kjent da ei lokalavis på søndag ble oppringt av rancheieren, som syntes det var rett og rimelig at han gikk ut med opplysningene.

Cheney sier seg enig.

- Jeg syntes det var riktig av ham å ringe. Det gjør jeg fortsatt.

78-årige Whittington skal være på bedringens vei etter at et hagl havnet i hjertet hans og forårsaket et mildt hjerteattakk i går. Ifølge talsmenn for sykehuset der han er innlagt, har han i løpet av dagen fått normal hjerterytme og sitter oppreist i en stol og spiser vanlig mat. Han planlegger visstnok også å ta fatt på jusarbeid mens han er på sykehuset.

TAR PÅ SEG SKYLDA: Visepresident Dick Cheney.
PÅ SYKEHUS: Harry Whittington (78).
IVRIG JEGER: Cheney fotografert under fasanjakt i Sør-Dakota i 2002.