Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Cheney: - Sarah Palin var en bommert

Den tidligere visepresidenten sier at nominasjonen ikke ble håndtert på en god måte.

VISEPRESIDENTKANDIDAT: Sarah Palin, tifligere guvernør i Alaska, var visepresidentkandidat for republikanerne i presidentvalget i 2008. Foto: Bill Pugliano/Getty Images/AFP/NTBScanpix
VISEPRESIDENTKANDIDAT: Sarah Palin, tifligere guvernør i Alaska, var visepresidentkandidat for republikanerne i presidentvalget i 2008. Foto: Bill Pugliano/Getty Images/AFP/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nominasjonen av Sarah Palin som republikanernes visepresidentkandidat i 2008 var et feiltrinn, ifølge tidligere visepresident Dick Cheney.

- Det ble ikke håndtert på en god måte. Jeg mener ikke hun passerte testen om å være rede til å ta over som president, sier Cheney i et intervju med programmet «This Week» på ABC.

Republikanernes presidentkandidat ved valget i 2008, John McCain, valgte Sarah Palin som visepresidentkandidat. Men en del republikanske velgere skal ha latt være å stemme på grunn av bekymring om Palin var klar til å ta over Det hvite hus dersom noe skulle skje med da 72 år gamle McCain.

Tidligere visepresident under George W. Bush, Dick Cheney, sier det i jakten på en visepresident gjerne er to lister.

- Det er den lange lista. Der kan det være mange navn. Men for å komme på den andre lista, må personen være i stand til å ta over som president i USA. Den lista er vanligvis veldig, veldig kort, sier Cheney.

- Jeg liker Palin. Jeg har møtt henne og kjenner henne. Men med sin bakgrunn som guvernør i om lag to år, så var hun ikke rede til å ta over.

Republikanernes erfaring fra fire år tilbake har lagt et kraftig press på Mitt Romney om å velge en sterk visepresidentkandidat foran valget i begynnelsen av november.

(NTB)


TIDLIGERE VISEPRESIDENT: Dick Cheney sier at nominasjonen av Sarah Palin som videpresidentkandidat var et feiltrinn.Foto: AP Photo/Manuel Balce Ceneta, File/NTBScanpix
TIDLIGERE VISEPRESIDENT: Dick Cheney sier at nominasjonen av Sarah Palin som videpresidentkandidat var et feiltrinn.Foto: AP Photo/Manuel Balce Ceneta, File/NTBScanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media