VISEPRESIDENTKANDIDAT: Sarah Palin, tifligere guvernør i Alaska, var visepresidentkandidat for republikanerne i presidentvalget i 2008. Foto: Bill Pugliano/Getty Images/AFP/NTBScanpix
VISEPRESIDENTKANDIDAT: Sarah Palin, tifligere guvernør i Alaska, var visepresidentkandidat for republikanerne i presidentvalget i 2008. Foto: Bill Pugliano/Getty Images/AFP/NTBScanpixVis mer

Cheney: - Sarah Palin var en bommert

Den tidligere visepresidenten sier at nominasjonen ikke ble håndtert på en god måte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nominasjonen av Sarah Palin som republikanernes visepresidentkandidat i 2008 var et feiltrinn, ifølge tidligere visepresident Dick Cheney.

- Det ble ikke håndtert på en god måte. Jeg mener ikke hun passerte testen om å være rede til å ta over som president, sier Cheney i et intervju med programmet «This Week» på ABC.

Republikanernes presidentkandidat ved valget i 2008, John McCain, valgte Sarah Palin som visepresidentkandidat. Men en del republikanske velgere skal ha latt være å stemme på grunn av bekymring om Palin var klar til å ta over Det hvite hus dersom noe skulle skje med da 72 år gamle McCain.

Tidligere visepresident under George W. Bush, Dick Cheney, sier det i jakten på en visepresident gjerne er to lister.

- Det er den lange lista. Der kan det være mange navn. Men for å komme på den andre lista, må personen være i stand til å ta over som president i USA. Den lista er vanligvis veldig, veldig kort, sier Cheney.

- Jeg liker Palin. Jeg har møtt henne og kjenner henne. Men med sin bakgrunn som guvernør i om lag to år, så var hun ikke rede til å ta over.

Republikanernes erfaring fra fire år tilbake har lagt et kraftig press på Mitt Romney om å velge en sterk visepresidentkandidat foran valget i begynnelsen av november.

(NTB)


TIDLIGERE VISEPRESIDENT: Dick Cheney sier at nominasjonen av Sarah Palin som videpresidentkandidat var et feiltrinn.Foto: AP Photo/Manuel Balce Ceneta, File/NTBScanpix
TIDLIGERE VISEPRESIDENT: Dick Cheney sier at nominasjonen av Sarah Palin som videpresidentkandidat var et feiltrinn.Foto: AP Photo/Manuel Balce Ceneta, File/NTBScanpix Vis mer