Cheney med harde angrep på John Kerry

USAs visepresident Dick Cheney ble onsdag kveld formelt nominert som republikanernes visepresidentkandidat, og brukte sin tale på landsmøtet i New York til å angripe John Kerry.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cheney har stor innflytelse over Bush-administrasjonens politikk fra sin stilling som presidentens høyre hånd.

Visepresidenten angrep demokratenes presidentkandidat John Kerry for å vingle i spørsmål som er avgjørende for USAs nasjonale sikkerhet.

- Hans vingling gjenspeiler en vane av ubesluttsomhet og formidler et budskap fullt av forvirring, sa Cheney.

Visepresidenten angrep Kerry for å ha endret holdning til USAs nasjonale sikkerhet og militæret i løpet av sine 20 år i Senatet.

Kerrys vingling setter Amerika i fare på et tidspunkt hvor landet står ansikt til ansikt med en unik trussel fra terrorister bevæpnet med kjemiske, biologiske eller til og med kjernefysiske våpen, og med et ubegrenset hat til USA, fremholdt Cheney.

Å beskytte USA mot terrorister er den største utfordringen i vår tid», sa Cheney, og argumenterte for at valget i november er et av de viktigste i landets historie.

- I spørsmålet om Amerikas rolle i verden er ulikhetene mellom senator Kerry og president Bush størst, sa Cheney, og fastslo samtidig at det er her mest står på spill for Amerika.

(NTB)