Cheney og Obama er slektninger

Avsløring fra Cheneys kone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senator Barack Obama, som håper å bli demokratenes presidentkandidat neste år, er en fjern slektning av Dick Cheney, avslører visepresidentens kone.

Politisk og personlig står de to milevis fra hverandre, så om Obama setter pris på avsløringen, er høyst uklart.

Irak-krigen er ett av spørsmålene som skiller de to mennene. Mens Cheney regnes som en av arkitektene bak den amerikanske invasjonen, har Obama lovet å trekke amerikanske styrker ut av landet dersom han blir valgt til president neste år.

Noe nært slektskap er det ikke snakk om mellom de to mennene. Ifølge Lynne Cheney er de åttemenninger, noe de kan takke en fransk immigrant på 1700-tallet for.

- Det er utrolig hvordan en stamfar kan være ansvarlig for liv som har tatt så ulik retning, sier hun til MSNBC.

Lynne Cheney oppdaget slektsforbindelsen mellom ektemannen og senatoren fra Illinois under forarbeidet til sin nye bok «Blue Skies, No Fences» som handler om oppveksten i Wyoming.

(NTB)

SOM TO DRÅPER VANN?: Kanskje ikke, men visepresident Dick Cheney (t.v.) og demokratsenator Barack Obama har iallfall felles forfar. Foto: SCANPIX
SOM TO DRÅPER VANN?: Kanskje ikke, men visepresident Dick Cheney (t.v.) og demokratsenator Barack Obama har iallfall felles forfar. Foto: SCANPIX Vis mer