Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Cheney støtter gjeninnføring av waterboarding

Den tidligere visepresidenten med kontroversielt innspill i debatten etter at opplysningene som førte dem til Osama bin Laden kom fra en Guantanamo-fange.

STØTTER GJENINNFØRING AV WATERBOARDING: Tidligere visepresident Dick Cheney.  Foto: Mark Wilson/Getty Images/AFP/Scanpix
STØTTER GJENINNFØRING AV WATERBOARDING: Tidligere visepresident Dick Cheney. Foto: Mark Wilson/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere visepresident Dick Cheney ble spurt på programmet «Fox News Sunday» om president Barack Obama bør gjeninnføre de såkalte utvidede forhørsmetodene, som Bush-administrasjonen skaffet støtte til i sin terrorjakt etter 11. september.

- Jeg vil absolutt forsvare det. Jeg vil støtte det fullt ut, sa Cheney.

Den omstridte forhørsmetoden waterboarding (simulert drukning) ble av Barack Obama sidestilt med tortur og var noe av det første han avskaffet etter å ha blitt president i 2009.

Nå går debatten hett i USA om bruken av slike rå forhørsmetoder etter at det synes klart at de første opplysningene som til slutt ledet amerikanerne til Osama bin Ladens gjemmested, kom fram i et slikt avhør av en Guantanamo-fange.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media