Cheney til London for å diskutere krig

Visepresident Dick Cheney innledet søndag sin ti dager lange turne i 12 land i London, der han mandag skal diskutere USAs krigføring mot terrorister og «onde makter» med statsminister Tony Blair.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Britisk presse kunne søndag fortelle at USA har bedt britene stille med 25.000 soldater til en styrke som skal angripe Irak. Meldingene ble tilbakevist av statsminister Blairs kontor.

- Ingen beslutning er tatt, og det har heller ikke kommet noen forespørsel, sa en talsmann.

Fra amerikansk hold har det de siste ukene lekket ut detaljerte opplysninger om det som synes å være en forestående storoffensiv mot Irak, et av landet president Bush i januar hevdet inngår i en «ondskapens akse».

Britisk strid

Et amerikansk angrep mot Irak har støtte fra bare 17 prosent av britene, og kan også føre til en dyp splittelse i Blairs eget parti.

62 av medlemmene av Labours parlamentsgruppe har undertegnet et opprop mot et slikt angrep.

- Hensynsløse elementer i Pentagon har nå fått vann på mølla som følge av Afghanistan, sier Donald Anderson, Labours formann i utenrikskomiteen i Underhuset.

Blant dem som har gjort det klart at hun ikke vil støtte et massivt militært angrep mot Irak, er bistandsminister Clare Short.

Atomplan

Britenes motstand mot en amerikansk-ledet omkamp mot Saddam Hussein er bare ett av problemene USAs visepresident Dick Cheney møter i London.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer