Cher for liten og Cher for stor

Vi sjekket ut dama med millionhitten «Believe» i går kveld på Wembley, og vi fant ut at hun må kunne kalles verdens lengstlevende døgnflue innenfor popindustrien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Presis klokka 22.23 (norsk kveldstid) ble Cher heist opp på en trone i Wembley arena. Med en rødbrun svær krøllete parykk, glitter og make up-call. Kolleksjonen var løse motefiller og noen små hareskinnposer, en blanding mellom søstra til Mad Max og mora til Star Wars.

Joda, her var det bare å kapitulere for en fordomsfull eldre grinebiter. Ha.

Zen light

Cher foretok deretter en Zen light-hilsen og serverte en kalkulerende teknodisco - med Las Vegas-krydder - «Still Haven't found what I'm looking for» fra U2's The Joshua Tree-album.

I salen satt tre generasjoner fans, de som hadde drømmer under Cuba-krisa, de som var så uheldige å være unge i 1974 (Dark lady) og barnebarnet. Som gjespet og gledet seg til kontinentplagen «Believe».

Og Cher skuffet ingen, sjøl om en time og 45 minutter etterhvert ble en massive intetsigende affære, sånn rent musikalsk. Fordi de største hittene har ikke akkurat trukket kølapp for Cher, men hun skal en ting: skifte klær og hårsveis, ja det kan hun. Flik jente sånn sett. Og hun skal vel også ha en ting til, hun er et barn av den ektefødt amerikanske kommersialismen. Hun går ikke inn for å redde verden, men hun liker show. Lov det.

På kaffebar

Cher er syngedama med ni katteliv innenfor hvert eneste tiår. Hun debuterte så lagt tilbake som i 1965 innenfor den mer folkorienterte rockbevegelsen, de som seinere spiste blomster og parret seg med bier. I svermen traff Cher ektemannen Sonny Bono på en kaffebar i New York. Sammen laget de noen meter med hørbare låter, før det noe traumatiske ekteskapet røyk. Deretter virret stakkars Cher rundt med forskjellig mer eller mindre rocka ektemenn. Film og Oscar-pris har hun også tatt med seg på ferden. Hun har teft.

Mestselgende

Og i fjor ble det Cher hjerteattakt, verden rundt. Hun dukket opp med et dundrende nytt album kalt «Believe». Tittelåta ble skipa ut som singel, og det var som å helle diesel på et lass med tørr bjørkeved. Folk fikk amok for å sikre seg denne. Faktisk har «Believe» solgt 1, 7 millioner kopier bare i Storbritannia. Cher er med dette den mestselgende kvinnelig artisten gjennom tidene på De britiske popøyer, den forrige rekorden hadde Whitney Houston med «I always Love You».

Kjerringbank

Vel, Cher på mandagskveld er likevel bedre enn å sitte hjemme og vente på å bli banket opp av kona. Går du i Spektrum for å høre megahiten så får du den, dønn til slutt. Og er du en av dem som hadde sansen for filmlåta «The Shoop Shoop Song», jada, jada masa. Den kommer. Pluss kanskje den beste, «Just Like Jesse James», blir du tilbudt i det som må kalles mer en oppsetning enn konsert. Og kjøper du dette, ja da får du deg også en god latter. Cher skifter hår og klær fortere enn naboen røyker ei pakke med rullings. Og hun har sjølironi også:

-Vi har dårlig tid i kveld, og som dere ser er jeg blitt eldre og mer respektabelt kledd, men nå har vi 35 år med Cher magic å by dere, sa den nasale og lo.

<B>I PARYKK OG NAPP: </B>Showet lignet mer på en oppsetning enn en konsert, men Cher skuffet ingen.