Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Cherie i bråk igjen

Cheries livsstilsguru har så stor innflytelse på statsministerfruen at en rådgiver vil slutte i jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carole Caplin er kvinnen som klarte å lage riper i Cherie Blairs blanke ytre: Carole formidlet kontakt mellom kjæresten sin, Peter Forster, og Cherie Blair. Foster er bedrageridømt, men han hjalp likevel juristen Blair med å kjøpe flere eiendommer i fjor. Saken ble kalt Cheriegate i britiske aviser.

Lytter til guru

Caplin er såkalt 'livsstilsguru' og har rollen som Cheries rådgiver når det gjelder klær, smak, livsstil og helse, og hun har tilsynelatende blitt uunnværlig. Den nære kontakten mellom Cherie Blair og Carole Caplin tok ingen skade av skandalen i fjor. Tvert imot er Caplins innflytelse over fru Blair like sterk som før. Mange i kretsen rundt statsministerparet mener at hun har urovekkende mye makt, ifølge avisa Telegraph.

Nå vil en av Cheries rådgivere slutte å jobbe for Cherie Blair. Fiona Millar er ingen hvem som helst: Hun er en av Cheries aller nærmeste medarbeidere. Nå har hun sagt til vennene sine at hun forlater jobben hos statsministerfruen senere i år. Saken blir ekstra delikat av at Fiona Millar er kjæreste med Alastair Campell, Tony Blairs sjefsrådigver når det gjelder forholdet til media.

Millar har jobbet hos Cherie i åtte år. Det er vel kjent at hun har et svært anstrengt forhold til Cheries guru, spesielt etter fjorårets skandale. Millar var blant dem som håpet at Caplins innflytelse ville minske etter Cheriegate, men drømmen gikk ikke i oppfyllelse.

Siden den gang har ryktene gått om beinhard maktkamp i den innerste sirkelen rundt statsministerparet. Men venner sier at Fiona Millar innser at kampen er tapt og derfor vil forlate skuta. Nå frykter mange at guruen Caplin skal få enda større makt når Fiona Millar forlater Downing Street.

Men i nummer 10 er det ingen som vil bekrefte stridighetene.

- Fiona Miller fortsetter å gjøre en viktig jobb for Cherie. Hun kommer meget godt overens med både herr og fru Blair, sier en talsmann.

- Snakk om maktkamp er en absurd spøk.

INNFLYTELSE:</B> Carole Caplin har for mye makt over Cherie Blair, ifølge mange i Downing Street. Caplin er fortsatt sammen med Peter Foster, mannen som førte Cherie i trøbbel i fjor.
MEKTIG PAR: Cheries medarbeider Fiona Millar er kjæreste med Tony Blairs medarbeider Alastair Campell. Nå vil Fiona slutte i jobben.
BAK FASADEN: Cherie Blair er den lynintelligente advokaten som har egen karriere ved siden av å være statsministerfrue og mor. Nå har hun fått flere riper i lakken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media