Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Chile tar beslag i Pinochets penger

Chiles Høyesterett har besluttet at 1,6 millioner dollar av formuen til avdøde diktator Augusto Pinochet skal beslaglegges.

HEMMELIGE KONTOER: Chiles diktator Augusto Pinochet hadde mange millioner i hemmelige kontoer i USA, Europa og Karibia. Foto: Santiago Llanquin / AP / NTB scanpix
HEMMELIGE KONTOER: Chiles diktator Augusto Pinochet hadde mange millioner i hemmelige kontoer i USA, Europa og Karibia. Foto: Santiago Llanquin / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig ble tre tidligere offiserer dømt til fire år i fengsel for å ha hjulpet Pinochet å skjule pengene han tilegnet seg, i utlandet.

Ifølge kjennelsen kan ikke pengene bli hos Pinochets familie siden de er ulovlig ervervet.

Diktatorens tilhengere pleide å se bort fra de grove bruddene på menneskerettighetene mens han var Chiles president, og hyllet ham for hans tilsynelatende beskjedne livsstil.

Men i 2004 ble det avslørt at han hadde en skjult formue på mange millioner dollar, som han hadde svindlet til seg, i bankkontoer i Riggs Bank i Washington. Siden ble det avdekket enda flere kontoer i Europa og Karibia.

Pinochet døde i 2006 uten noensinne å ha blitt stilt for retten for bruddene på menneskerettighetene og korrupsjonen.

Ifølge offisiell statistikk ble 3.200 mennesker drept og 38.000 torturert i løpet av det 17 år lange militærdiktaturet etter kuppet i 1973.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!