Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Chilener siktet for drap på norsk kvinne utlevert til Tyskland

En 38 år gammel chilener som er siktet for å ha drept norske Lene Sand i Berlin i fjor sommer, er nå utlevert til Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandalskvinnen ble funnet drept i en koffert i Berlin 13. juni i fjor. Forrige måned bekreftet tysk politi at den 38 år gamle mannen som har vært ettersøkt for drapet, skulle utleveres fra Mexico til Tyskland denne måneden.

- Politiet har meddelt til undertegnede at siktede ble utlevert til Berlin 12. mars. Omgående etter at vedkommende kom til Berlin ble han forelagt arrestordren, opplyser Patrick Lundevall-Unger som er bistandsadvokat for den dreptes familie.

Den norske kvinnen ble drept i et kunstnerlokale i bydelen Wedding, før liket ble fraktet i trillekoffert på T-banen og dumpet i elven Spree. Drapet på den 36 år gamle norske kvinnen blir i tyske medier omtalt som det mest groteske som ble begått i Berlin i fjor.

Den siktede mannen rakk å forlate Tyskland etter drapet, men ble pågrepet i Mexico i slutten av august. Lundevall-Unger opplyser at rettssaken mot chileneren er ventet å starte senest i september.

- Politiet vil nå gjennomføre avhør av siktede. Det er vanskelig å si når aktoratet vil sende tiltalen til retten og når selve hovedforhandlingen vil bli berammet per dags dato, sier han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram