Chilener siktet for drap på norsk kvinne utlevert til Tyskland

En 38 år gammel chilener som er siktet for å ha drept norske Lene Sand i Berlin i fjor sommer, er nå utlevert til Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandalskvinnen ble funnet drept i en koffert i Berlin 13. juni i fjor. Forrige måned bekreftet tysk politi at den 38 år gamle mannen som har vært ettersøkt for drapet, skulle utleveres fra Mexico til Tyskland denne måneden.

- Politiet har meddelt til undertegnede at siktede ble utlevert til Berlin 12. mars. Omgående etter at vedkommende kom til Berlin ble han forelagt arrestordren, opplyser Patrick Lundevall-Unger som er bistandsadvokat for den dreptes familie.

Den norske kvinnen ble drept i et kunstnerlokale i bydelen Wedding, før liket ble fraktet i trillekoffert på T-banen og dumpet i elven Spree. Drapet på den 36 år gamle norske kvinnen blir i tyske medier omtalt som det mest groteske som ble begått i Berlin i fjor.

Den siktede mannen rakk å forlate Tyskland etter drapet, men ble pågrepet i Mexico i slutten av august. Lundevall-Unger opplyser at rettssaken mot chileneren er ventet å starte senest i september.

- Politiet vil nå gjennomføre avhør av siktede. Det er vanskelig å si når aktoratet vil sende tiltalen til retten og når selve hovedforhandlingen vil bli berammet per dags dato, sier han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram