HER BLE HUN DREPT: Etterforskere fra politiet i Berlin greide etter to ukers etterforskning å slå fast at drapet fant sted her i "Paradise KulturRaum som ligger i bydelen Wedding. Mannen har vært på frifot i Sør-Amerika fram til onsdag. Da ble han pågrepet av meksikansk politi. Foto: Asbjørn Svarstad.
HER BLE HUN DREPT: Etterforskere fra politiet i Berlin greide etter to ukers etterforskning å slå fast at drapet fant sted her i "Paradise KulturRaum som ligger i bydelen Wedding. Mannen har vært på frifot i Sør-Amerika fram til onsdag. Da ble han pågrepet av meksikansk politi. Foto: Asbjørn Svarstad.Vis mer

Chileneren som er siktet for drapet på Lene Sand skal ha plantet et selvmordsrykte om seg selv

Skal ha prøvd å lure seg unna straffeforfølgelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): En chilensk mann (38) er pågrepet for drapet på Lene Sand - den 36 år gamle norske kvinnen som ble funnet drivende i en koffert i elva Spree i Berlin, skriver BZ.

Sand ble funnet den 13. juni, da en mann trakk i land en koffert som fløt i elva Spree. Da han åpnet den første, fant han nok en koffert - og inne i den lå den døde kvinnen.

Mannen som nå er pågrepet, skal ha prøvd å lure seg unna straffeforfølgelse ved blant annet å sette ut et rykte om at han hadde begått selvmord.

Pågrepet onsdag Politiet mener hun ble drept på et kunstgalleri. Nærmere bestemt i galleriområdet Paradise Kulturraum, i bydelen Wedding i Berlin. Den 38 år gamle mann fra Chile har hele tiden vært mistenkt og etterlyst for drapet.

Mannen er nå siktet for drapet som skal ha funnet sted i tidsrommet mellom 5. og 12. juni i år.

Avisa B.Z. melder nå at anholdelsen fant sted i Mexico på onsdag denne uka.

Prøvde å lure seg unna Chileneren skal etter drapet ha prøvd å lure tysk politi.

Ryktet som umiddelbart ble spredt om at chileneren hadde flyktet til hjemlandet, var etter alt å dømme plantet - slik at mannen skulle føle seg sikker.

De tyske etterforskerne må hurtig ha slått fast at han faktisk tok et fly til Sør-Amerika - men ikke til sitt hjemland.

Hadde han befunnet seg der, ville det vært forbundet med store diplomatiske bestrebelser å få mannen utlevert for rettsforfølgelse i Tyskland.

Dagbladet tok kontakt med den berlinske statsadvokatens pressetalsmann, med spørsmål om det var tatt kontakt med chilenske myndigheter. Da var svaret at det var sendt ut en internasjonal arrestordre på 38-åringen.

- VIDUNDERLIG SJEL:  - Vår skjønne unike Lene har brått og brutalt blitt revet fra oss, har Lene Sands familie skrevet i en uttalelse.
- VIDUNDERLIG SJEL: - Vår skjønne unike Lene har brått og brutalt blitt revet fra oss, har Lene Sands familie skrevet i en uttalelse. Vis mer

Tysk politi skal også flere ganger ha blitt fortalt at 38-åringen hadde begått selvmord.

Dette skal ha vært en manøver for å narre etterforskerne til å gi opp jakten.

Ifølge avisa B.Z., var det tyske etterforskere som greide å oppspore mannen på skjulestedet hans i Mexico. Det var også tyskerne som ga beskjed til meksikanske myndigheter om hvor i landet de kunne anholde den drapssiktede chileneren, rapporterer B.Z. Det er foreløpig helt uklart når en eventuell utlevering kan finne sted.

- Skjønn og unik Sands familie har tidligere sagt følgende i en melding:

«Vår skjønne unike Lene har brått og brutalt blitt revet fra oss. Hun var en vidunderlig sjel som vil bli savnet av mange. Vi er i sjokk og ber om forståelse for at vi trenger tid og ro til å ta vare på hverandre i sorgen».

Sand var fra Mandal, men hadde de siste åra reist mye verden rundt, blant annet som backpacker til Mexico, Guatemala og India.

FUNNET I KOFFERT: Kofferten med den døde kvinnen ble funnet drivende i elva Spree, her ved folkeparken Treptow - bare 200 meter fra inngangen til den lokale jernbanestasjonen Treptower Park. Foto: Asbjørn Svarstad
FUNNET I KOFFERT: Kofferten med den døde kvinnen ble funnet drivende i elva Spree, her ved folkeparken Treptow - bare 200 meter fra inngangen til den lokale jernbanestasjonen Treptower Park. Foto: Asbjørn Svarstad Vis mer