ÅSTED: Kvinnen fra Mandal hadde ifølge vitneforklaringer vært flere ganger på dette kultur-treffstedet i Berlin før hun ble funnet død 13. juni. Politiet har funnet tekniske spor som utpeker galleriet som drapsåsted. FOTO: ASBJØRN SVARSTAD/DAGBLADET.
ÅSTED: Kvinnen fra Mandal hadde ifølge vitneforklaringer vært flere ganger på dette kultur-treffstedet i Berlin før hun ble funnet død 13. juni. Politiet har funnet tekniske spor som utpeker galleriet som drapsåsted. FOTO: ASBJØRN SVARSTAD/DAGBLADET.Vis mer

- Chilensk mann pågrepet for drap på Lene Sand i Berlin

Tatt i Mexico.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En chilensk mann (38) er pågrepet i Mexico for drapet på Lene Sand - den 36 år gamle norske kvinnen som ble funnet drivende i en koffert i elva Spree i Berlin, skriver BZ.

Sand ble funnet den 13. juni, da en mann trakk i land en koffert som fløt i elva Spree. Da han åpnet den første, fant han nok en koffert - og inne i den lå den døde kvinnen.

Poltiet mener hun ble drept på et kunstgalleri. En 38 år gammel mann fra Chile har hele tiden vært mistenkt og etterlyst for drapet.

Avisa B.Z. og søsterbladet Bild Zeitung melder begge at den 38 år gamle chileneren er anholdt av mexikansk politi - uten å opplyse når anholdelsen fant sted.

Arrestordre Ryktet som umiddelbart ble spredt om at chileneren hadde flyktet til hjemlandet, var etter alt å dømme plantet - slik at mannen skulle føle seg sikker. De tyske etterforskerne må hurtig ha slått fast at han faktisk tok et fly til Sør-Amerika - men ikke til sitt hjemland.

Hadde han befunnet seg der, ville det vært forbundet med store diplomatiske bestrebelser å få mannen utlevert for rettsforfølgelse i Tyskland.

Da Dagbladet for to uke siden spurte den berlinske statsadvokatens pressetalsmann om det var tatt kontakt i saken med chilenske myndigheter, var svaret at det er sendt ut internasjonal arrestordre på den antatte gjerningsmannen.

B.Z. og Bild melder at 38-åringen allerede i dag blir framstilt for varetektsfengsling. Det er uklart om tyske og meksikanske myndigheter allerede har hatt kontakt i saken, og hvor lang tid en utleveringprosess kommer til å ta.

- Skjønn og unik Sands familie har tidligere sagt følgende i en melding:

«Vår skjønne unike Lene har brått og brutalt blitt revet fra oss. Hun var en vidunderlig sjel som vil bli savnet av mange. Vi er i sjokk og ber om forståelse for at vi trenger tid og ro til å ta vare på hverandre i sorgen».

Sand var fra Mandal, men hadde de siste årene reist mye verden rundt, blant annet som backpacker til Mexico, Guatemala og India.
Saken oppdateres.

DREPT 
- Vår skjønne unike Lene har brått og brutalt blitt revet fra oss, har Lene Sands familie skrevet i en uttalelte.
DREPT - Vår skjønne unike Lene har brått og brutalt blitt revet fra oss, har Lene Sands familie skrevet i en uttalelte. Vis mer