Chilenske foreninger holdt krisemøte

Planlegging av hjelpeaksjon ble startet med ett minutts stillhet.

ENGASJERTE:  Francisco Chavez (t.v) og Mario Neira har knapt sovet siden jordskjelvet på styrke 8,8 rammet hjemlandet lørdag morgen. I kveld var de likevel tilstede i Chilensk forening Oslo for å diskutere hvordan de best kan hjelpe. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
ENGASJERTE: Francisco Chavez (t.v) og Mario Neira har knapt sovet siden jordskjelvet på styrke 8,8 rammet hjemlandet lørdag morgen. I kveld var de likevel tilstede i Chilensk forening Oslo for å diskutere hvordan de best kan hjelpe. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Han har nesten ikke sovet natt til søndag, Francisco Chavez, tidligere leder av Den chilenske kulturforeningen. Kvelden og natten ble brukt til å følge med på nyheter fra chilenske og internasjonale medier, og i formiddag troppet han opp til katolsk messe for spansktalende i Oslo.

- Vi var omtrent 400 chilenere i St.Josef-kapellet, og etterpå var det kirkekaffe. Vi vet at mange av de som kom på messen har slektninger i de hardest rammede områdene, men heldigvis hadde ingen av dem mistet noen. Folk mistet hus og alt annet, men ikke hverandre, sier Chavez.

Samhold Dagbladet møter ham på Veitvet senter i Oslo, hvor omlag 50 norskchilenere var samlet for å legge en slagplan for hvordan de kan hjelpe hjemlandet. Krisemøtet ble startet med ett minutts stillhet. Francisco Chavez forteller om stort samhold og engasjement ikke bare blant chilenere, men også andre latinamerikanere i Norge.

- Språket forener oss, vi er katolikker, vi liker fotball. Når noe som dette skjer så holder vi sammen, smiler Chavez.

Mario Neira, medarbeider i Radio Latin-Amerika, forteller at lokalradioen holdt sendinger gående til klokken fire om morgenen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer