Chiles president besøker Cuba

Første siden Salvador Allende for 37 år siden.

GOD TONE: Chiles president Michelle Bachelet og Cubas president Raul Castro sammen i Havana. Foto: AP Photo/Ismael Francisco, Prensa Latina/SCANPIX
GOD TONE: Chiles president Michelle Bachelet og Cubas president Raul Castro sammen i Havana. Foto: AP Photo/Ismael Francisco, Prensa Latina/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Chiles president Michelle Bachelet innledet onsdag det første chilenske presidentbesøket på Cuba siden Salvador Allende var der for 37 år siden.

- Vi håper besøket bidrar til mer regional integrasjon og politisk dialog, sa hun da hun landet i Havana sent tirsdag kveld.

Hun møtte president Raúl Castro i Revolusjonspalasset onsdag, men det er uklart om hun får møte Fidel Castro slik hun ønsket.

Under møte med Castro ble det undertegnet en rekke bilaterale avtaler om samarbeid på kultur og økonomi, blant annet en om bioteknologisk samarbeid.

Hjemme i Chile er hun blitt kritisert for ikke å ha lagt inn et møte med dissidentene mens hun er på Cuba.

Dissidentene selv sier det er nedslående at hun, som selv var offer for et diktatur i Chile, kommer på besøk til et annet diktatur og ikke vil vise solidaritet med dem.

Den sosialistiske presidenten Salvador Allende var en nær venn av Fidel Castro og besøkte Cuba flere ganger, sist i 1972, året før han døde under det blodige kuppet som de chilenske generalene gjennomførte 11. september 1973.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer