GOD TONE: Chiles president Michelle Bachelet og Cubas president Raul Castro sammen i Havana. Foto: AP Photo/Ismael Francisco, Prensa Latina/SCANPIX
GOD TONE: Chiles president Michelle Bachelet og Cubas president Raul Castro sammen i Havana. Foto: AP Photo/Ismael Francisco, Prensa Latina/SCANPIXVis mer

Chiles president besøker Cuba

Første siden Salvador Allende for 37 år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chiles president Michelle Bachelet innledet onsdag det første chilenske presidentbesøket på Cuba siden Salvador Allende var der for 37 år siden.

- Vi håper besøket bidrar til mer regional integrasjon og politisk dialog, sa hun da hun landet i Havana sent tirsdag kveld.

Hun møtte president Raúl Castro i Revolusjonspalasset onsdag, men det er uklart om hun får møte Fidel Castro slik hun ønsket.

Under møte med Castro ble det undertegnet en rekke bilaterale avtaler om samarbeid på kultur og økonomi, blant annet en om bioteknologisk samarbeid.

Hjemme i Chile er hun blitt kritisert for ikke å ha lagt inn et møte med dissidentene mens hun er på Cuba.

Dissidentene selv sier det er nedslående at hun, som selv var offer for et diktatur i Chile, kommer på besøk til et annet diktatur og ikke vil vise solidaritet med dem.

Den sosialistiske presidenten Salvador Allende var en nær venn av Fidel Castro og besøkte Cuba flere ganger, sist i 1972, året før han døde under det blodige kuppet som de chilenske generalene gjennomførte 11. september 1973.

Bachelets far, som selv var general, men motstander av kuppet, døde etter å ha blitt torturert, og Bachelet selv ble fengslet før hun fikk reise i eksil.

(NTB)