Chili, breakdance og data

Siden torsdag har 3 600 datafrelste ungdommer spist drøssevis med nudler, danset breakdance, laget grafikk... Det handler om arrangementet The Gathering, som pågår for sjuende året på rad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 3 600 dataentusiastene er kommet fra hele verden for å være med på datahappeningen. Deltakerne konkurrerer om å bli best i å lage musikk, grafikk, websider og mye annet.

500 stereoanlegg

Men arrangementet består også i mer enn datamaskiner: Torsdag ble det arrangert en såkalt MrLee-konkurranse hvor folkene konkurrerte i å spise en pakke nudler, bygge det høyeste nudle-tårnet, før de skulle komme med et MrLee-slagord. På sidelinja stod selveste MrLee himself og delte ut mat til de oppmøtte.

- Og så hadde vi en konkurranse hvor det handlet om å spise så mange poser chilikrydder uten å drikke vann, forteller presseansvarlige Laila Dalen (22) til Dagbladet :på nettet.

Flere jenter

Laila Dalen har vært med på The Gathering de siste tre årene. Hun har merket seg at andelen jenter har økt de siste årene:

- I år er det 700 jenter med - mot 300 i fjor. Det viser at stadig flere jenter har interesse for data, sier hun fornøyd.

Sinnsykt lydnivå

De aller fleste deltakerne har nå vært innenfor Vikingskipets dører helt siden starten torsdag. Der har de også tenkt å være til arrangementet slutter. Dermed er det omdiskuterte Vikingskipet fullt med soveposer, stereoanlegg, colabokser, MrLee-nudle-poser...

- Det er helt kaotisk her inne. Folk har med seg stereoanlegg og kjempehøytalere som de fester til datamaskinene sine. Lydnivået er sinnsykt, ler Laila og viser til at over 500 musikkanlegg er på plass i Vikingskipet.

Golden Duck Awards

I dag er den store konkurransedagen for dataelskerne. Vinnerne av de ulike klassene får ulike pengepremier, datautstyr og en tur til USA. Det nye for året, er The Golden Duck Awards-prisene.

- Pengene bruker du opp og datautstyret må etter hvert skiftes ut. Derfor hadde vi lyst til å ha noe som vinnerne kunne ha som minne, forteller Laila.

Sjekk også:

The Gatherings hjemmeside