Chili-fingeren et mysterium

Storstilt politijakt rundt fingeren Anna Ayala (39) sier hun fant i en skål chili på Wendys.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Restaurant-besøket ble ikke helt som Anna Ayala hadde tenkt seg, da hun skulle spise på en Wendys-restaurant i San Jose 22. mars. I en tallerken chili fant hun en fingertupp på over 3 centimeter. Dessverre oppdaget hun den ikke før hun hadde den i munnen, ifølge henne selv.

- Bare å vite at det har vært menneskelige levninger i munnen min... det er avskyelig. Det river meg opp innvendig, sa Ayala på ABC\'s tv-show «Good Morning America» 28. mars.

Saken har vært behørig omtalt i amerikanske medier i ukene som har gått etter at 39-åringen fikk servert den uvanlige chilien. Politiet har iverksatt en omfattende etterforskning for å finne ut av hvor fingeren stammer fra, men foreløpig står de uten spor, melder nyhetsbyrået AP.

Det eneste som foreløpig er klart er at fingeren stammer fra en kvinne.

Ingen fingre savnet

Wendys mener at fingeren ikke kan ha kommet inn i chilien sammen med de ingredienser kjeden benytter i matlagingen. Alle ansatte ved Wendys-restauranten i San Jose har sine fingre i behold, og ingen av restaurantkjedens underleverandører har rapportert om noen hånd- eller fingerskader.

I går utlovet Wendys-kjeden en dusør på over 300.000 kroner for opplysninger som kan føre til identifisering av fingeren, ifølge AP.

- Det er svært viktig for vårt selskap å finne sannheten i denne saken, sier administrerende direktør i Wendys, Tom Mueller.

Politiet har prøvd å matche fingerens fingeavtrykk med sine databaser, men foreløpig uten hell. Nå iverksettes DNA-analyser av fingeren, og onsdag denne uka ransaket politiet Anna Ayalas hjem i Las Vegas.

- Ødela hjemmet

- Vi studerer hvert aspekt av denne saken. Vi snakker med folk hun kjenner, i tillegg til finneren av fingeren. Vi vil finne ut hvem denne fingeren tilhører og hvordan den endte opp i en skål med chili, sier Gina Tepoorten, talskvinne for politiet i San Jose.

Ayala liker ikke behandlingen hun får. Hun hevder blant annet at politiet ødela hjemmet hennes under ransakingen som varte i sju timer, og at de holdt en pistol mot hodet hennes.

- Jeg har blitt dratt gjennom gjørma. Vi har blitt behandlet som dyr. Jeg har gjennomgått for mye, sier Ayala til San Jose Mercury News.

Nyhetssendinger på amerikansk tv insinuerte i går at fingeren har tilhørt en avdød tante av Ayala. Hun avviser dette på det sterkeste, og hevder at alle hennes tanter er i live.

- Det er bare løgner, sier hun om beskyldingene.

<B>CHILI-SURPRISE? </B>På denne Wendys-restauranten i San Jose i California fikk Anna Ayala servert fingeren i en skål chili, ifølge henne selv.
<B>HER ER\'N: </B>Dette er restene av fingeren Anna Ayala hevder at hun fant i chilien fra Wendys.