- Chili-fingeren var nedbetaling av gjeld

Svindeltiltalte Anna Ayalas ektemann fikk finger\'n i stedet for 50 dollar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Anna Ayala hevdet at hun fant en finger i en tallerken chili på en Wendy\'s-restaurant i San Jose i California 22. mars i år.

Politiets etterforskning endte med at 39 år gamle Ayala ble arrestert for svindelforsøk i forbindelse med fingersaken og for tyveri av et mobilt hjem ved en tidligere anledning.

Politiet i San Jose fortalte sist uke at de har fått bekreftet vitenskapelig at fingeren fra restauranten stammer fra en arbeidskollega av Ayalas ektemann James Plascencia, men har ikke villet navngi mannen som har bidratt i etterforskningen.

For en neve dollar

I dag forteller Brenda Shouey i Pennsylvania imidlertid villig vekk til San Francisco Chronicle at fingeren tilhørte hennes sønn, 36 år gamle Brian Paul Rossiter fra Las Vegas.

Han mistet en bit av fingeren under en ulykke på en byggeplass der han arbeidet sammen med James Plascencia. Shouey forteller at sønnen var i økonomiske vansker på tidspunktet.

- Han hadde et pengeproblem. Han skyldte denne James-figuren 50 dollar, sier hun.

Plascencia ble arrestert 4. mai i år, angivelig samme dag som politiet ble tipset om at en kollega av ham hadde mistet en fingertupp i en arbeidsulykke.

I RETTEN: Anna Ayala er tiltalt for svindelforsøk etter at hun hevdet å finne en finger i maten. Ayala har også tidligere blitt avslørt i svindelforsøk. Foto: AP/Scanpix
I RETTEN: Anna Ayala er tiltalt for svindelforsøk etter at hun hevdet å finne en finger i maten. Ayala har også tidligere blitt avslørt i svindelforsøk. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Mamma, vet du hva?

Rossiter skal ikke ha fortalt foreldrene at fingeren var sentral i en av USAs mest omtalte mediesaker denne våren. Først mandag ringte han moren, og spurte: «Mamma, vet du hva som har hendt?»

- Sist noen sa noe slikt til meg, var 11. september, sier Brenda Shouey.

Faren, som er skilt fra Shouey og bor i Florida, ble oppmerksom på saken da San Francisco Chronicle kontaktet ham.

- Herregud! Dette er temmelig sprøtt, sier pappa James Rossiter.

Han visste at sønnen hadde hatt en ulykke med en finger, men hadde ikke vært i kontakt med sønnen siden det skjedde. Han hadde ingen anelse om at det var sønnens finger som var i sentrum av Wendy\'s-saken.

FINGERT FUNN? Anna Ayala mistenkes for å ha plantet denne fingertuppen i en tallerken chili i mars.
WENDY\'S: En av amerikas største fastfoodkjeder hevder de har tapt millioner på den negative omtalen i forbindelse med det angivelige fingerfunnet.