Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Chirac godkjenner omstridt arbeidslov

President Jacques Chirac har talt til folket og sagt han vil godkjenne den omstridte loven om ungdomsarbeid, men samtidig endre de to mest omstridte punktene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRUSSEL (Dagbladet): I går kveld lovte Chirac å sette ned prøvetida, tida da unge ansatte kan få sparken, til ett år. Og arbeidsgiveren skal ikke slippe unna å gi en begrunnelse for å sparke.

Det er ikke sikkert dette stanser videre demonstrasjoner, som er tillyst tirsdag.

Det var i går kveld uklart om avgjørelsen vil stanse de omfattende demonstrasjonene fra studentene og fagbevegelsen. Og det er like uklart om han har berget skinnet til sitt politiske barn og arvtaker, Dominique de Villepin.

Den omstridte loven skulle gi arbeidsgivere frie hender til å ansette og sparke ungdom under 26 år innen to år. Statsminister de Villepin, som hardnakket har forsvart loven, mener dette ville få næringslivet til å ansette flere unge og få dem ut av arbeidsledighet.

Men millioner av studenter og fagorganiserte har de siste ukene gått ut i gatene for å stanse den loven som de sier fratar ungdommen rettigheter i arbeidslivet.

NYTT TREKK: Jacques Chirac vil godkjenne den omstridte arbeidsloven.
STUDENTENE MOBILISERER: Nye demonsrasjoner er varslet i Frankrike på tirsdag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media