Chirac nagles til korrupsjon

PARIS (Dagbladet): President Jacques Chirac kjemper mer og mer med ryggen mot veggen etter at et nytt vitne anklager ham for å ha oppmuntret til korrupsjon og innkassert millioner av franc for å finansiere driften av sitt gaullistparti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Frangois Ciolina var generaldirektør for OPAC, som bygde sosialboliger i Paris da Chirac var borgermester. Han ble avhørt tirsdag av forhørsdommer Eric Halphen, som også prøvde å innkalle Chirac som vitne. Men presidenten benyttet seg av sin immunitet. Deler av avhøret med Ciolina ble gjengitt i avisa Le Monde i går.

Bestikkelser

Anklagen mot Chirac er at i hans tid som borgermester i Paris måtte entreprenører som ville ha anbud for å bygge offentlige boliger, bestikke det regjerende gaullistpartiet. Bestikkelsene skjedde ved at store mengder kontanter ble levert til sentrale gaullistpolitikere.

Anklagen mot presidenten er at han visste om og oppmuntret til den kriminelle aktiviteten.

Ciolina bekrefter i avhøret mye av innholdet på kassetten med avdøde Jean-Claude Mérys vitnemål. Inntil i går var kassetten med Mérys vitnemål det eneste dommeren hadde av anklager som pekte direkte mot Chirac. Méry, en slags kasserer og sentral person i systemet, hevder alt ble gjort på ordre fra Chirac, og at Chirac var til stede da Méry overrakte 6 millioner kroner til presidentens høyre hånd,

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer