Chloes (1) familie raser

Familien kan ikke forstå hvorfor oppmerksomheten rettes mot Chloes bestefar, og ikke rederiet, ifølge familiens advokat, Michael Winkleman.

FALT I DØDEN: I juli falt Chloe (1) fra et cruiseskip og døde. Nå raser familien mot puertoricanske myndigheter etter at de tok ut siktelse mot Chloes bestefar. Foto: NTB Scanpix
FALT I DØDEN: I juli falt Chloe (1) fra et cruiseskip og døde. Nå raser familien mot puertoricanske myndigheter etter at de tok ut siktelse mot Chloes bestefar. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I sommer døde Chloe (1) etter å ha falt fra det norskeide cruiseskipet «Freedom of the Seas». Tirsdag opplyste Puerto Ricos justisdepartement at de har siktet Chloes bestefar, Salvatore Anello, for uaktsomt drap.

Anello ble pågrepet og løslatt mot en kausjon på omkring 770 000 kroner. Han risikerer opptil tre års fengsel for forholdet. Onsdag slår bistandsadvokaten til Chloes foreldre, Michael Winkleman, hardt tilbake.

Politiet i Puerto Rico mistenker at bestefaren løftet Chloe utfor vinduet, og at han mistet grepet om ettåringen. Familien hevder derimot at bestefaren plasserte Chloe i vinduskanten, uten å vite at vinduet sto åpent.

SKIPET: Det var fra rederiet Royal Carribeans skip, «Freedom of the Seas», at Chloe falt fra. Foto: Mike Derer / AP / NTB Scanpix
SKIPET: Det var fra rederiet Royal Carribeans skip, «Freedom of the Seas», at Chloe falt fra. Foto: Mike Derer / AP / NTB Scanpix Vis mer

Raser

Advokat Winkleman representerer familien i et søksmål mot rederiet Royal Carribean, som de fortsatt jobber med å utarbeide. Onsdag forteller han at familien ikke kan forstå hvorfor oppmerksomheten ikke rettes mot rederiet.

- Foreldrene skjønner ikke hvorfor oppmerksomheten er rettet mot Salvatore, når det største spørsmålet er hvorfor rederiet ikke følger forskriftene som sier at vinduer skal være designet for å forhindre barn fra å falle, sier Winkleman til New York Times.

Overfor NBC News foreslår han hvordan rederiet skulle ha forhindret fallet.

- Man kunne ha hatt en skjerm eller en form for gitter. Men det som er viktigst, er at slike vinduer ikke skal ha en større åpning enn ti centimeter.

VINDUET: Bildet skal vise det aktuelle vinduet som Chloe falt ut fra. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
VINDUET: Bildet skal vise det aktuelle vinduet som Chloe falt ut fra. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Ber om video

I en uttalelse understreker Winkleman at foreldrene støtter bestefaren, og opplyser at de føler at å ta ut siktelse mot bestefaren, er som å «strø salt i såret».

Winkleman ber rederiet om å utlevere overvåkingsvideo av hendelsen.

- Vi har ingen grunn til å tvile på Salvatores forklaring. Når det er sagt, så kan et bilde fortelle mer enn 1000 ord. Og en video kan fortelle mer enn 10 000 ord, sier han, ifølge NBC News.

Royal Carribean uttaler at Chloes dødsfall var en «tragisk hendelse», og henviser alle spørsmål til puertoricanske myndighet, «av respekt for familiens privatliv».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer