GJERNINGSMANN: 26 år gamle Chris Harper Mercer ble i natt identifisert som mannen som sto bak massakren på Umpqua Community College i Oregon der ti mennesker, han selv inkludert, mistet livet. Foto: NTB Scanpix / MySpace
GJERNINGSMANN: 26 år gamle Chris Harper Mercer ble i natt identifisert som mannen som sto bak massakren på Umpqua Community College i Oregon der ti mennesker, han selv inkludert, mistet livet. Foto: NTB Scanpix / MySpaceVis mer

Chris (26) drepte ni mennesker i skole­skytingen. Poserte med våpen i sosiale medier

Identifisert som gjerningsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 26 år gamle Chris Harper Mercer ble i natt identifisert som mannen som sto bak massakren på Umpqua Community College i Oregon der ti mennesker, han selv inkludert, mistet livet.

New York Times siterer en politimann på at «han virker å ha vært en sint ung mann som var fylt med hat», og at han bodde i området.

Store mengder ammunisjon CNN rapporterer at han hadde med seg fire våpen, tre pistoler og en rifle, inn på universitetsområdet, og at han var i besittelse av en skuddsikker vest i tillegg til store mengder ammunisjon.

Det foreløpig usikkert hva som var motivet til 26-åringen, men på sin Myspace-profil poserer han med et våpen. The Guardian har fått det bekreftet fra en nabo at Mercer er mannen på bildet øverst i artikkelen.

Han har også lagt ut en video knyttet til den militante organisasjonen IRA (Irish Republican Army), og en rekke bilder av avisforsider om det samme emnet.

The Telegraph skriver også at Mercer hadde registrert en bruker på et datingnettsted. Her beskriver han seg selv som «spirituell, men ikke religiøs».

De knytter han også til opplastingen av et bilde av Vester Flanagan som tidligere i år skjøt og drepte en reporter og en kameramann på direktesendt TV.

Nabolag The Guardian har vært utenfor leiligheten der 26-åringen bodde, og skriver at han bodde i en liten blokk utenfor selve Roseburg der universitetet ligger.

- Politiet sperret av bygningen tidligere i dag. På kvelden kom det flere billaster med etterforskere, både lokale og statlige. Ingen ville si noe om hva som foregikk på innsiden, skriver de.

Nyhetsbyrået AP har ifølge avisa snakket med nabo Bronte Hart som beskriver Mercer som «utrivelig».

- Han pleide å sitte alene i mørket på balkongen sin, sa hun.

Spurte om religion Vitner inne på skolen fortalte at Mercer forhørte seg om hvilken religiøse tilhørighet elevene hadde, før han så skjøt enkeltelever. Dette ble først meldt av NR Today.

Etter at Mercer ble drept av politiet fant de ofre for massakren i to separate klasserom ifølge CNN.

Ifølge CNN har både politiet og Homeland Security ransaket leiligheten til 26-åringen etter at de identifiserte ham. Et arbeid som først og fremst skal ha blitt gjennomført ved hjelp av sosiale medier.

Flere av Mercers venner og familie skal også ha vært i avhør.

Talte I natt talte en tydelig sint og frustrert president Barack Obama til et samlet pressekorps om hendelsen. Etter at han hadde sendt sine kondolanser til de berørte av skytingen, tok presidenten et kraftig oppgjør med hvorfor slikt skjer i USA.

- Våre tanker og bønner er ikke nok. Det er ikke nok. Det klarer ikke å beskrive det sinnet vi skal føle ... det forhindrer ikke at et slikt blodbad skjer et annet sted i USA, sa han.

- På et eller annet vis har dette blitt rutine. Rapporter om hendelsene har blitt rutine. Mitt svar fra dette podiet har blitt rutine. Vi har blitt numne.