FÅR IKKE SOLGT: Chris Meyer sammen med kjæresten og hunden Daisy, som han bor i leiligheten med. Foto: Privat
FÅR IKKE SOLGT: Chris Meyer sammen med kjæresten og hunden Daisy, som han bor i leiligheten med. Foto: PrivatVis mer

Chris (30) prøvde å selge huset. Det gikk ikke - fordi han ikke eide det

Fant ut at han egentlig eier huset ved siden av. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Chris Meyer (30) fra Carlisle i Storbritannia prøvde å selge huset sitt for tre år siden, gikk det ikke helt som planlagt.

- Jeg fikk et tilbud og hadde funnet et nytt hus jeg skulle kjøpe. De skulle overta nøklene etter en uke, men da fant kjøperen en feil, sier han til Dagbladet.

Meyer eide nemlig ikke andre etasje i huset han bor i i Carlisle Court nummer åtte. Han eier leiligheten ved siden av - altså nummer ni.

Gjelder også naboene

- Etter å ha undersøkt det nærmere kom man fram til at dette gjaldt flere på samme rekke. Eierne av fem av leilighetene i samme etasje eier egentlig leiligheten ved siden av.

Det har satt igang et salig kaos i Carlisle Court.

- De andre eierne bor ikke her selv, de leier bare ut. For at jeg skal kunne selge leiligheten jeg bor i nå må vi alle bli enige om å gjøre det samme. Vi må bytte eiendommer med hverandre. Men de fleste av dem bor ikke i Storbritannia og det er umulig å få tak i dem.

- De vet ikke hva de skal gjøre

Dermed måtte Chris Meyer sette kjøpet av drømmehuset på vent. Ingen har enda klart å finne en løsning på problemet - til tross for at han selv fant ut av feilen for tre år siden.

- De som jobber i eiendomsregisteret sier at de kan fikse det, men det avhenger jo av de andre leierne. Jeg er ganske sikker på at de har fått det med seg, i og med at alle de store, britiske avisene har omtalt dette i løpet av de siste dagene. Jeg tror de bare ignorerer det, sier Meyer.

Han har også vært i kontakt med meglerfirmaet han kjøpte boligen gjennom.

- De visste ikke hva de skulle gjøre. De hadde ikke plukket det opp da jeg kjøpte, og sier at det i utgangspunktet er min egen feil fordi jeg ikke oppdaget det.

- Uflaks at det var meg

Leiligheten til Chris Meyer hadde, før han kjøpte den, allerede blitt solgt to eller tre ganger som nummer åtte.

- Det var bare uflaks at det ble oppdaget da jeg skulle selge. Nå har jeg bodd her i seks år, og det er ingenting jeg kan gjøre for å få flytte. Foreløpig må jeg bare prøve å gjøre noe med det alene, til jeg får svar fra de andre eierne.

Kaoset skal være forårsaket av en registeringsfeil som oppsto da bygningen for flere år siden ble oppført som selveierleiligheter. Meyers mener at registeringsfeilen ligger i det første salget som ble gjort.

Nå håper han at det etter hvert vil være mulig å finne en løsning på situasjonen.