VITNE TIL TERRORANGREPET: Chris Hansen var inne på nattklubben da skytingen startet. Han så flere døde. Video: CNN Vis mer

Chris kastet seg ned på bakken da skytingen startet: - Det var blod overalt

Ble vitne til terrorangrepet mot nattklubben i Orlando. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt 20 personer er drept og 42 skadd etter et terrorangrep mot en nattklubb i Orlando i Florida. Klokka to i natt, lokal tid, åpnet en mann ild ved inngangen til nattklubben.

- Jeg så faktisk ikke noen av gjerningsmennene, jeg så bare døde mennesker på bakken, sier Chris Hansen til CNN.

Han sto i baren da skytingen startet og kastet seg ned på bakken før han krøp på albuene og knærne for å komme seg ut. Folk flyktet ut bakdøra. Etter hvert kom gjerningsmannen inn i nattklubben og tok gisler.

- Da jeg kom ut på andre siden av gata var det folk som bare ... det var blod overalt. Jeg hjalp en som lå nede, som jeg ikke visste om var død eller levende, sier Hansen.

- Jeg tok av meg bandanaen, knyttet en knute og pakket den inn i hullet, kulehullet i ryggen hans. For kula gikk ikke gjennom, den ble værende inni. Den andre personen jeg hjalp var skutt i armen, sier Hansen.

- Var godt forberedt

SKUTT AV POLITIET: Gjerningsmannen ble skutt av politiet etter at han hadde barrikadert seg inne på utestedet. Foto: Orlando-politiet
SKUTT AV POLITIET: Gjerningsmannen ble skutt av politiet etter at han hadde barrikadert seg inne på utestedet. Foto: Orlando-politiet Vis mer

FBI opplyser om at de kommer til å være tungt inne i denne saken framover. De mistenker at gjerningsmannen kan ha bånd til radikal islamisme. Han ble skutt og drept av et SWAT-team i femtiden, lokal tid. Vitner har meldt om at to menn skjøt rundt seg, men politiet opplyser om én gjerningmann.

- Har dere grunn til å tro at dette har en sammenheng med radikal islamisme? spurte en reporter på pressekonferansen tidligere i dag.

- Vi ser på alle muligheter akkurat nå, men vi har indikasjoner på at denne personen heller mot den spesifikke ideologien, svarte FBI, men de understrekte samtidig at de fortsatt undersøker motivet.

Orlando-politiet tror hendelsen kan ha vært godt planlagt. På grunn av det høye antallet døde omtaler de dette som et terrorangrep. Gjerningsmannen var ikke fra Orlando-området.

- Det virker som han var organisert og godt forberedt, sa politisjef John Mina på pressekonferansen.

- Trodde ikke det var ekte

Javer Antonetti var også vitne til hendelsen. Han var på nattklubben med broren sin og forteller til Orlando Sentinel at han så to personer skyte på nattklubben.

- Det var så mange skudd, minst 40, sier Antonetti til avisa.

- Jeg så to menn og det var konstant, bare «pang, pang, pang», sier Antonetti.

Rosie Feba sier til Orlando Sentinel at hun var der med kjæresten sin.

- Hun sa til meg at noen skjøt. Alle kom seg ned på gulvet. Jeg sa til henne at jeg ikke trodde det var ekte, jeg trodde det var en del av musikken helt til jeg så ild komme ut av våpenet hans, sier Feba til avisa.

Helgas andre skyteepisode i Florida

Fredag ble «The Voice»-deltakeren Christina Grimmie (22) skutt da hun skrev autografer etter en konsert i Orlando. Politiet ser imidlertid ikke en sammenheng mellom de to skyteepisodene.

SE LIVE FRA ORLANDO HER:  Her får du se direktesendinger fra Orlando, Florida, hvor rundt 20 døde etter et skytedrama i en nattklubb. 42 personer er meldt skadet. Video: Reuters Vis mer
I SORG: På pressekonferansen i dag sa byens ordfører at de er et sterkt og motstandsdyktig samfunn, og at de skal komme seg gjennom dette. Rundt 20 personer ble drept da terroristen slo til mot nattklubben i dag. Foto: Phelan M. Ebenhack / AP Photo / NTB Scanpix
I SORG: På pressekonferansen i dag sa byens ordfører at de er et sterkt og motstandsdyktig samfunn, og at de skal komme seg gjennom dette. Rundt 20 personer ble drept da terroristen slo til mot nattklubben i dag. Foto: Phelan M. Ebenhack / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer