<strong>STEMNINGSFULL BEGRAVELSE:</strong>  Chris Medina kom fra Amerika for å synge sin sang i begravelsen for Monica iselin Didriksen. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN
STEMNINGSFULL BEGRAVELSE: Chris Medina kom fra Amerika for å synge sin sang i begravelsen for Monica iselin Didriksen. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN Vis mer

Chris Medina sang for Monica Iselin Didriksen

Monica Iselin Didriksen (18) var opptatt av å forklare teksten i sangen «What are words». I dag kom Chris Medina for å synge nettopp den sangen i begravelsen hennes i Fana kirke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Alle benker i den gamle steinkirken var fyllt opp av familie, venner, politikere og musikere.

Venner av den aktive AUF-politikeren hadde bestemt seg for å klare å hente den amerikanske stjernen Chris Medina til begravelsen, og lyktes med det. I tillegg deltok flere norske musikere av fremste rang for å skape en vakker musikalsk stemning i begravelsen til Monica Iselin Didriksen.

Like før Monica Iselin Didriksen reiste til Utøya satt hun på rommet sitt og hørte på plata med Chris Medina. Hun ba moren om å høre på ordene han sang, ordene om å holde ord.

- Ungdom med mot Statsminister Jens Stoltenberg beskrev Monica Iselin Didriksen som ei jente med smittende livsglede, en ungdom med mot og en ung politiker med sterk rettferdighetssans.

- For Monica Iselin var det slik at alle skulle være med, ingten skulle stå utenfor, ingen skulle mobbes. Slike verdier vil vi bygge framtida på. Nå må vi klare det uten henne. Etter to og en halv uke vet vi mye om hva som skjedde. Det norske folk reiste seg mot hatet. Det spirer noe godt, og det har slått rot. Det gir oss håp i det meningsløse, sa Stoltenberg.

- Det gror kjærlighet Rettet til den nærmeste familien, sa statsministeren: - Sammen skal vi finne ut av mørket igjen. Dere skal vite at det gror kjærlighet ut av Monica Iselins død, og alle de andres død. Vi skal gjøre Utøya til et symbol for hele Norge. Svaret på vold er enda mer dekokrati og humanitet, men aldri naivitet.

Moren til avdøde, Therese Didriksen, fortalte de mange frammøtte om tragedien som har rammet familien, men også om et ungt menneske som var unikt.

- Hun var unik - Hun var unik og hun var 100 prosent lojalt til sine egne meninger. Hun sa alltid at det var viktig å stå for sine meninger og holde sine løfter. Hun ville bruke sitt liv til å kjempe imot fremmedfrykt, og hun elsket såpebobler. Monica Iselin sendte gode tanker opp i sfæren gjennom såpebobler, fortalte moren.

På veg ut fra Fana kirke ble det delt ut beholdere med såpeskum. Kisten ble båret ut gjennom en himmel fyllt med såpebobler.

Skrev på Facebook Fredag 22. juli klokka 16.40 la Monica Iselin Didriksen ut en melding på Facebook. Der skrev hun at hun håpet alle hennes bekjente i Oslo hadde det bra, og at hennes tanker gikk til de som var rammet av eksplosjonen i regjeringskvartalet. Noen timer seinere var det hun som ble rammet av terroristen.

<strong>SNAKKET OM HÅP:</strong> Statsminister Jens Stoltenberg snakket om håp i Fana kirke i dag.  FOTO: PAUL S. AMUNDSEN
SNAKKET OM HÅP: Statsminister Jens Stoltenberg snakket om håp i Fana kirke i dag. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN Vis mer

Monica Iselin Didriksen fikk en vakker og svært stemningsfull begravelse i Fana kirke.

<strong>BEGRAVELSE:</strong> Monica Iselin Didriksen ble 18 år gammel. Foto: Privat
BEGRAVELSE: Monica Iselin Didriksen ble 18 år gammel. Foto: Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer