Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Chris mistet beinet i Irak. Nå setter han muslim-haterne på plass

- Jeg blir frustrert av at noen forventer at jeg er rasist fordi jeg ble sprengt i lufta.

MISTET BEINET: Britiske Chris Herbert mistet beinet da en bombe gikk av mens han tjenestegjorde i Irak, Foto: Shutterstock
MISTET BEINET: Britiske Chris Herbert mistet beinet da en bombe gikk av mens han tjenestegjorde i Irak, Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Krigsveteranen Chris Herbert bærer ikke nag etter at han mistet beinet i Irak. 

Briten var 19 år gammel da en bombe eksploderte like ved kjøretøyet hans i Basra i Irak i 2007. En person mistet livet i angrepet og to andre ble skadet, ifølge CNN

Ble frustrert Etter at han vendte tilbake til dagliglivet i Storbritannia følte han stadig at mennesker rundt ham forventet at krigsskaden hadde gjort ham til en rasist.

Til slutt lot Herbert frustrasjonen få utløp på Facebook.

Innlegget er til nå delt mer enn 150 000 ganger og er omtalt i en rekke medier verden over.

«Jeg blir frustrert av at noen forventer rasisme fra meg fordi jeg ble sprengt i lufta. Ja. En muslim sprengte meg og jeg mistet beinet mitt,» åpner han innlegget.

Herbert fortsetter:

«En muslim mistet også armen sin den dagen, iført en britisk uniform. En muslim var med helikopteret som fikk meg vekk fra slagmarken. En muslimsk kirurg opererte meg og reddet livet mitt. En muslimsk sykepleier var en del av teamet som hjalp meg da jeg var tilbake i Storbritannia.»

- Kjæresten ble spyttet på Den tidligere soldaten har opplevd langt dårligere behandling fra sine etniske landsmenn.

«En hvit brite spyttet i kjæresten min sitt ansikt siden hun «lå med en krøpling når hun kunne fått ham». En hvit brite dyttet rullestolen min bort fra heisen  slik at han kunne ta den først. En hvit brite skrek til faren min fordi han parkerte på handicap-plassen da han skulle hente meg,» skriver Herbert i innlegget, før han understreker at han ikke har noe imot «hvite briter» heller. 

Herbert mener folk må få mene hva de vil, men ønsker ikke å bli pålagt andres synspunkter fordi «en drittsekk bestemte at det var min tur til å dø». 

- Å klandre alle muslimer for handlingene til noen få grupper, som IS og Taliban, blir som å sklandre alle kristne for det KKK og Westboro Baptist Chruch gjør, skriver han.

Før han avslutter:

- Ta dere sammen, gi familien en klem og kom dere tilbake på jobb. 

Getting frustrated by some people expecting racism from me, because I got blown up. Here it is:Yes. A Muslim man blew...

Posted by Chris Herbert on 8. desember 2015
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media