Christa (24) badet toppløs - ble bedt om å kle på seg

Christa Barlinn Korvald skulle ta en dukkert på Sørenga i Oslo, da en vekter ba henne om å kle på seg.

BLE BEDT OM Å KLE PÅ SEG: Christa Barlinn Korvald, her med kompisen Erlend. Foto: Privat
BLE BEDT OM Å KLE PÅ SEG: Christa Barlinn Korvald, her med kompisen Erlend. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var en varm maidag at Christa Barlinn Korvald (24) var på Sørenga for å nyte været og bade sammen med en kompis.

Men da de kledde av seg og sto klare i underbuksa for å hoppe uti vannet, kom det en vekter bort til dem.

Det var Dagsavisen som først omtalte saken.

- Hun sa at det ikke var lov å bade toppløs på Sørenga. Vennen min spurte om det gjaldt for ham også, men hun sa at forbudet kun gjaldt for kvinnene. Jeg hadde ikke med meg noen topp og hoppet derfor uti, men vekteren sa at jeg måtte kle på meg eller forlate Sørenga, sier Korvald til Dagbladet.

ISBADING: To franske ryggsekkturister og ei amerikansk jente hoppet ut fra brygga ved Operaen. Video: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer

Innrømmer feil

Morten Anker-Nilssen er parksjef i Bymiljøetaten i Oslo. Han mener vekterne ikke har noe med om folk bader i bar overkropp på badeplassen i Oslo sentrum.

- Det er helt i orden for oss at publikum bader og soler seg toppløse på Sørenga. Vekterne skal passe på uanstendig oppførsel, folk som utgir seg for å være journalister for å ta bilder av toppløse for eksempel, sier parksjefen til Dagsavisen.

Administrerende direktør i vekterfirmaet Skan-kontroll, Jørn C. Olsen, bekrefter overfor Dagsavisen at det har skjedd en svikt.

«Her har åpenbart en av våre vektere påtalt toppløs bading ved en feil. Det er kun ved eventuell nakenbading vi anmoder om å ta på seg igjen! Vi vil sørge for å presisere dette til alle som tjenestegjør for oss på Sørenga så vi unngår at slike situasjoner oppstår igjen», skriver han i en melding til Dagsavisen.

RUSSLAND: Denne jenta skal bare ta seg et iskaldt bad. Da smeller det. Video: ViralHog Vis mer

Reaksjoner

Korvald sier til Dagbladet at hun møtte på to vektere og tok opp temaet med dem da hun var på Sørenga i helga.

- De sa til meg at det ikke var bestemt noen klare regler på om man kan bade uten topp eller ikke. Beskjeden vekterne hadde fått, var visst å vurdere ut fra skjønn om det virket sjenerende for andre gjester og naboer om man badet toppløs, sier Korvald.

Hun fortsetter:

- Det var rart at jeg fikk den beskjeden. Hun sa at om det var opp til henne, så ville hun tillatt det. Det er åpenbart dårlig kommunikasjon her.

- Reagerer folk noen gang på at du bader toppløs?

- Det er vel ikke så normalt å gjøre det lenger, og da reagerer folk på det. Det har skjedd flere ganger at gutter roper ting som «pupper» og «tits». Det er litt irriterende. Meningen med det er jo ikke å tiltrekke seg oppmerksomhet fra andre menn. Det handler bare om at jeg vil bade i bar overkropp på lik linje med de andre vennene mine, sier Korvald.

TOPPLØSE MOT TRUMP: To toppløse Trump-motstandere protesterte mot Trump i valglokalet presidentkandidaten senere skulle avgi sin stemme. Video: Reuters Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer