Christensen gjemmer penger for politiet

Alf Henrik Christensen (43) nekter å fortelle politiet hvor han har gjemt 150 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): Ranstiltalte Alf Henrik Christensen (43) nekter å oppgi for politiet hvor han har gjemt 150.000 kroner. Pengene skal ifølge Christensen stamme fra et helt legalt bilsalg han foretok et par måneder før Nokas-ranet.

- Det er ikke slik at du er redd for at politiet skal foreta tekniske undersøkelse av pengene? spurte aktor Tor Christian Carlsen.

Politiets etterforskere har funnet glasstøv på andre sedler som er beslaglagt etter Nokas-ranet.

Christensen svarte ved å spørre aktor om han ville slippe fri fra fengsel hvis han oppga hvor pengene var. Den garantien fikk han selvsagt ikke, og Christensen fastholdt at han ikke ville si hvor pengene er.

- Jeg er redd for at politiet skal inndra pengene. De er mine. Jeg har tjent dem på lovlig måte, understreket Christensen.

Mange løgner

I likhet med Erling Havnå i går, sliter også Christensen i dag med at han har løyet for politiet i avhør og gitt flere versjoner av sin biltur til Stavanger og oppholdet der i timene før ranet.

Christensen nektet lenge for at han kjørte sammen med Erling Havnå til Stavanger. Han oppga også for politiet at han overnattet utenfor bysentrum.

- Jeg var redd for å bli koplet til Nokas-ranet, jeg overnattet jo i bilen noen få hundre meter fra åstedet. Jeg er straffet før, og var redd for å bli varetektsfengslet. Derfor forklarte jeg meg usant.

Nektet å gi DNA

Christensen nektet også å avgi DNA til politiet, og henviste til personvernet og frykt for at DNA-profilen skulle havne i politiets register for godt.

- Men hvorfor ikke oppgi sannheten med en gang? Du hadde jo et lovlig ærend til Stavanger, men du valgte altså å vikle deg inn i gale forklaringer som bare førte til mer problemer. Det er vanskelig å forstå? innvendte dommer Bjørnestad.

- Jeg var veldig redd for å bli innblandet og ville holde lengst mulig avstand til både Havnå og åstedet. Jeg har spurt meg sjøl om jeg hadde sittet her som tiltalt i dag dersom jeg hadde fortalt den hele sannheten med en gang. Mitt svar er nei. Det var dumt av meg å lyve, sa Christensen.

LES OGSÅ:

• Innrømmer at han mangler alibi

• Rømte fra fengsel, fikk barnevern-jobb

• NM-vinnerens viktigste kamp

• ALT OM NOKAS-SAKEN

AKTORATET: Statsadvokatene Tor Christian Carlsen (til venstre) og Arild Dommersnes.
TILTALT: Alf Henrik Christensen er den andre av de til sammen 13 tiltalte som forklarer seg i Stavanger tingrett.