Christensens advokat tror arvingene vil sko seg på Breivik-boka «Moren»

Wenche Breiviks testamentfullbyrder svarer med å snakke om «Christensens ugjerninger».

BOKSTRID: En epost fra advokat Tord Jordet til Marit Christensens advokat Jon Wessel-Aas fører nå til en ny omdreining i striden om Christensens bok om massemorderen Anders Behring Breiviks mor. Her er Jordet sammen med Anders Behring Breivik under 22.juli-rettssaken i Oslo tingrett. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
BOKSTRID: En epost fra advokat Tord Jordet til Marit Christensens advokat Jon Wessel-Aas fører nå til en ny omdreining i striden om Christensens bok om massemorderen Anders Behring Breiviks mor. Her er Jordet sammen med Anders Behring Breivik under 22.juli-rettssaken i Oslo tingrett. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En epost fra advokat Tord Jordet fyrer opp under striden rundt Marit Christensens bok «Moren» om Anders Behring Breiviks mor. Jordet var en av massemorderens forsvarere i Oslo tingrett.

«Christensens ugjerninger» - Nå dreier det seg tydeligvis ikke lenger om moral og etikk, men om penger til arvingene, sier Christensens advokat Jon Wessel-Aas om hvordan han oppfatter eposten fra Jordet.

Dette avkrefter Tord Jordet på det sterkeste.

«For å unngå at det sås tvil om arvingenes intensjoner så kan jeg orientere om at ingen i avdødes familie ønsker å motta en eneste krone som stammer fra Christensens ugjerninger», skriver han i en epost til Dagbladet.

Et «formuesgode»
I dag offentliggjorde Aschehoug at boka «Moren» skal lanseres allerede i morgen - selv om massemorderens mor Wenche Behring Breivik før hun døde i mars i år engasjerte advokat Hans Marius Graasvold for å stoppe boka.

Eposten fra Tord Jordet fikk Jon Wessel-Aas mandag ettermiddag.

- Han skriver om et «formuesgode» som Wenche Behring Breiviks medvirkning til boka representerer. Nå er det altså snakk om et «formuesgode», og ikke om å stoppe en bok, sier Wessel-Aas til Dagbladet.

Jordet har forklart at han opptrer som testamentfullbyrder for Wenche Behring Breivik som døde i mars i år, og etter avtale med Anders Behring Breiviks søster. Men fortsatt synes Wessel-Aas mye er uklart.

Testamentsfullbyrder
- Jeg har bedt Jordet om å være tydelig om hvilket formuesgode han sikter til, men det har jeg ikke fått noe svar på, sier Wessel-Aas.

«Jeg kan bekrefte at jeg har sendt en henvendelse til advokat Wessel-Aas og bedt om et møte i anledning at jeg er testamentsfullbyrder for avdøde. Innholdet ønsker jeg ikke kommentere, og jeg tar til etterretning at dette er videreformidlet til pressen», skriver Tord Jordet i en kommentar.

Trakk seg
Wenche Behring Breivik trakk seg i fjor høst fra det opprinnelige prosjektet, hvor hun og Marit Christensen skulle skrive ei bok i fellesskap.

- Fra da av var det ikke lenger snakk om betaling. Fra da av var Wenche Behring Breivik en kilde, sier Jon Wessel-Aas, som viser til at Wenche Behring Breivik også skrev under på en erklæring om dette.

Kort før hun døde i mars i år hyret Wenche Breivik inn advokat Graasvold for å stoppe Christensens bok, fordi hun skal ha følt at det ikke lenger var «hennes» historie som ble fortalt.

Jon Wessel-Aas gjør det helt klart at hans klient Marit Christensen ikke skylder noe til Wenche Breiviks arvinger.

- Marit Christensen skyldte ikke Wenche Behring Breivik noe penger, det framgår tydelig av avtaleforholdene, og langt mindre skylder hun arvingene Anders Behring Breivik og søsteren hans noe penger, sier Jon Wessel-Aas.

- Utydelig
Jon Wessel-Aas synes fortsatt det er litt uklart hvem Tord Jordet representerer i denne saken.

- Jeg har spurt om det er dødsboet etter Wenche Behring Breivik han representerer, eller om det er Anders Behring Breivik og hans søster, for jeg tror dødsboet er oppgjort forlengst. For meg er dette fortsatt litt utydelig, sier Wessel-Aas, som tidligere har bedt Anders Behring Breivik og søsteren stå fram som part i bok-konflikten.

- IKKE ETIKK: - Nå dreier det seg tydeligvis ikke lenger om moral og etikk, men om penger til arvingene, sier Marit Christensens advokat Jon Wessel-Aas (bildet). Det avkrefter advokat Tord Jordet på det sterkeste. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
- IKKE ETIKK: - Nå dreier det seg tydeligvis ikke lenger om moral og etikk, men om penger til arvingene, sier Marit Christensens advokat Jon Wessel-Aas (bildet). Det avkrefter advokat Tord Jordet på det sterkeste. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer