SELGER: Vinekspert Christer Berens selger sin «baby». Foto: Agnete Brun, MAGASINET/Dagbladet
SELGER: Vinekspert Christer Berens selger sin «baby». Foto: Agnete Brun, MAGASINET/DagbladetVis mer

Vinekspert

Christer Berens selger vingeskjeften

Vinekspert Christer Berens selger sin «baby», merkevaren Cuvée Christer Berens, og sine to importselskaper til Solera Beverage Group.

(Finansavisen:) Christer Berens er for mange kjent fra Nytelsesfredag i P4 og som vinekspert i TV 2. I tillegg har han i en årrekke stått bak vinmerkevaren Cuvée Christer Berens (CCB). Nå selger han merkevaren samt sine to vinimportselskaper Vinkilden og Sommelier til Solera Beverage Group, skriver Finansavisen.

Vinene i CCB, som i en årrekke er blitt håndtert av Solera-selskapet Stenberg & Blom, representerer et totalvolum på nærmere 400.000 liter. I tillegg kommer rundt 230.000 liter, som er Sommelier og Vinkildens volumer på Vinmonopolet.

- Oppgjøret for merkevaren CCB og selskapene Sommelier og Vinkilden er en kombinasjon av aksjer i Solera og et kontantoppgjør, sier PR- og kommunikasjonssjef Vegard Eine Østerhagen i Solera Beverage Group, ifølge avisen.

Han ønsker ikke å gå ut med den samlede prisen for selskapene og CCB-merkevaren.

Lønnsomme selskaper

Sommelier omsetter for 22–23 millioner kroner på årsbasis, og nådde et driftsresultat på 2,1 millioner kroner i 2016. Vinkilden har en årsomsetning på 2–3 millioner kroner, og har – med unntak av i 2016 – vært et meget lønnsomt selskap.

De to importselskapene representerer produkter som Antiche Terre, Deux Roches Plants du Carre Mâcon-Villages og J. Laurens Les Graimenous Crémant de Limoux.

Berens vil ifølge Finansavisen etter salget utvide sitt engasjement som konsulent for Solera, og skal jobbe med å videreutvikle Cuvée Christer Berens ved å hente frem nye viner. Han sier imidlertid opp sitt engasjement i TV 2.

- Solera har en markedsandel på over 15 prosent, og Christer kan derfor ikke fortsette som vinekspert i TV 2. Det ville blitt en rollekonflikt, sier Østerhagen, ifølge avisen.

Andre økonominyheter:
Tror aksjen skal videre ned
Søndagens aksjetips ​