Christer Fuglesang skal tilbake til verdensrommet

Skytes opp for siste gang med romferja i august.

GLEDER SEG: Astronaut Christer Fuglesang (52) er den eneste skandinaven som har vært i rommet. I august skal han tilbake. Her er han avbildet på Hilton Houston NASA Clear Lake hotel, hvor romfartshistorien bokstavelig talt sitter i veggene. Foto: Geir Barstein
GLEDER SEG: Astronaut Christer Fuglesang (52) er den eneste skandinaven som har vært i rommet. I august skal han tilbake. Her er han avbildet på Hilton Houston NASA Clear Lake hotel, hvor romfartshistorien bokstavelig talt sitter i veggene. Foto: Geir Barstein Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| HOUSTON (Dagbladet): I august skytes den svenske ESA-astronauten Christer Fuglesang opp med romferja Discovery, i det som blir 52-åringens andre, og siste, tur til verdensrommet.

- Ja, det skal bli moro. Alt er mest fantastisk første gang, men turen sist var så fantastisk at det blir spennende å gjøre det igjen. Det er vakkert å se jorda på en slik unik måte, sier Fuglesang når han møter Dagbladet i Houston, Texas.

Vanskelig å tisseFuglesang, som har svensk mor og norskfødt far, er den eneste skandinaven som så langt har vært i rommet.

- Du får virkelig følelse over hvor liten jorda er. Ett øyeblikk så er du over Amazonas-regnskogen. Litt senere så har du passert Atlanteren og befinner deg over Sahara. En tur rundt tar bare 90 minutter, sier Fuglesang.

Det spektakulære synet av jorda og frihetsfølelsen av vektløshet er det han ser mest fram til. Men trass ekstremt vanskelige gjøremål om bord, så er det en triviell operasjon han finner vanskeligst.

- Det aller mest kompliserte ved å dra til rommet er å gå på toalettet - særlig om du skal gjøre mer enn å tisse. Og det er ingen dusj om bord, så vi kan bare vaske oss selv med kluter, sier Fuglesang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer