Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Christer Petterson er døende

I respirator med sprukket hodeskalle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christer Petterson er operert for indre blødninger som følge av et ti centimeter langt brudd på hodeskallen, og legene tror ikke han vil klare seg. Han er kanskje bare timer fra å dø, sier en kilde til svenske Aftonbladet.

Kritisk

Legene på Karolinska sjukhuset utenfor Stockholm åpnet onsdag opp rundt frakturen for å senke trykket på hjernen, og tilstanden er kritisk etter operasjonen. Mannen har vært hovedmistenkt for drapet på Sveriges statsminister i 1986, overvåkes nå døgnet rundt av spesialister.

Det var torsdag i forrige uke at Petterson ble dårlig og måtte hentes av ambulanse på hjemmet der han har bodd den siste tiden. Han har de senere årene levd et hardt liv med både alkohol og narkotika.

- Kan ha ramlet

Etter det Aftonbladet erfarer, fins det ulike teorier om hva som har hendt med Christer Petterson. Personer på hjemmet der han har bodd i september skal ha sagt at han kan ha ramlet og slått seg. På sykehuset mener man at han kan ha fått et epileptisk anfall, falt og skadet seg.

- Dette er tragisk, det kommer fullstendig overraskende på meg, sier etterforsker Åke Röst i Palmegruppen i til Aftonbladet.

Dette er Palme-saken:

  • Palme var på vei hjem fra kino sammen med kona Lisbet da han ble skutt på hjørnet Tunnelgatan-Sveavägen klokka 23.21 den 28. februar 1986. Kona ble lett såret av skudd nr. to.Morderen ble stående et øyeblikk, før han løp fra åstedet.
  • Politimester Hans Holmér tok ledelsen av etterforskningen. Det utviklet seg ganske snart uenighet mellom påtalemyndighet og politi. 17. juni kunngjorde Holmér at han mente kurderorganisasjonen PKK drepte Palme fordi gruppens leder Abdullah Ocalan var nektet innreise.
  • 20 kurdere ble innbrakt i januar 1987, men alle ble sluppet løs igjen.
  • I begynnelsen av mars ble Holmer tatt av etterforskningen. Han fortsatte sin private gransking og utløste nye skandaler.
  • 14. mars 1988 blir Christer Petterson fra Sollentuna arrestert og siktet for drapet. Lisbet Palme utpeker ham som morderen og Petterson dømmes til livsvarig fengsel 27. juli.
  • Anken fører til at kjennelsen omstøtes. Enkens vitneprov er ikke troverdig og Petterson går fri. Rusmisbrukeren Petterson sørger helt til i dag å holde seg i rampelyset og bidrar til at mange fortsatt regner ham som statsministerens drapsmann. Men mange frykter at drapet skal forbli uoppklart.
  • Petterson har offentlig erkjent mordet to ganger for så å trekke det tilbake. Høyesterett har avslått nye begjæringer fra politiet om å ta opp saken mot ham igjen.
  • I april 2004 skriver den svenske avise Expressen at ny DNA-teknikk som ikke fantes da Olof Palme ble drept kan nagle morderen. Biologiske materialet skal ha vært funnet på frakken Palme hadde på seg da han ble drept. Hvis det er riktig, vil etterforskerne en gang for alle kunne fastslå om Christer Petterson er den skyldige eller ikke.
FOR DØDEN: Christer Petterson.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling