Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Christer Pettersson snakker ut på tv

I 1994 skal Christer Pettersson ha fått 250 000 kroner for å stille opp på TV3. Nå får han betalt igjen i Robert Aschbergs program «Folkhemmet» på TV3.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christer Pettersson tjener penger på å snakke om Palme-drapet igjen, skriver svenske Expressen.

- Det er et problematisk emne, sier programleder Robert Aschberg til den svenske avisa.

I morgen får han besøk at mannen som selv sier han drepte Sveriges statsminister i 1986. At Pettersson fremdeles kan gå fri skyldes at han er frikjent i en svensk rett og at han ikke kan bringes inn til nye avhør uten at det dukker opp nye bevis i saken.

Redaktør for programmet «Folkhemmet», Per Gudmundson, bekrefter overfor Expressen at Christer Pettersson får betalt for å stille opp.

Gudmundson opplyser at det er duoen Robert Aschberg og Gert Fylking som har klart å få Pettersson til å stille opp. Aschberg vil ikke opplyse hvor mye de har betalt for å få Pettersson til å snakke på tv-skjermen igjen.

Aschberg lover at han skal gi svar på alle spørsmål etter programmet, uten at han lover å gi fullgode svar.

Pengemaskin for Pettersson

Det svenske nyhetsbyrået TT avslo i går å betale 10 000 kroner for å snakke med Pettersson, men det er mange som har betalt for å få ham i tale. I 1999 skal Strix television, samme selskap som produserer «Foklhemmet» ha betalt over 70 000 svenske kroner for et intervju.

Sist fredag bekreftet Christer Petterson i Expressen at det var han som drepte Olof Palme. For det fikk han 2000 kroner.

I morgendagens program skal Christer Pettersson delta i studio sammen med sin venn, journalisten Gert Fylking. Det var Fylking som skrev tilståelsen som Pettersson signerte.

Etter tilståelsen har han unngått å svare direkte på om det var han som skjøt ned og drepte Olof Palme i Stockholm sentrum i 1986.

FØR SENDING: Christer Petterson drikker øl i sminkerommet før det direktesendte programmet Aschberg &Co i 1997. Gert Fylking i bakgrunnen.
<B>- JEG SKJØT PALME: Fredag hadde Christer Pettersson en tilståelse stående på trykk i den svenske avisa Expressen.
Hele Norges coronakart