SKUFFET: Christer Tromsdal er svært skuffet over dommen, og vil anke dommen inn for Borgarting lagmannsrett. Foto:

Foto: Kristin Svorte/Dagbladet
SKUFFET: Christer Tromsdal er svært skuffet over dommen, og vil anke dommen inn for Borgarting lagmannsrett. Foto: Foto: Kristin Svorte/DagbladetVis mer

Christer Tromsdal: - Jeg er sjokkert

Christer Tromsdal er svært skuffet over dommen. - Jeg er sjokkert, sier finansakrobaten etter at han ble dømt for en rekke grove bedragerier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag fikk Chister Tromsdal dommen i Oslo tingrett. Og han er svært skuffet over resultatet.

- Jeg er helt sjokkert over dommen. Dommen mot meg og de to medtiltalte framstår som avansert slalomkjøring med bevis og vitneførselen for å få oss dømt, sier Christer Tromsdal til Dagbladet.

- Forutinntatt
Tromsdal hevder også at rettssaken opplevdes som om både Økokrim og dommerne var forutinntatt.

- Til tider var de meget negative og forutinntatte til oss som tiltalte, og vår fremstilling av saken. Selv helt klare frifinnende bevis, og annen vitneførsel som blant annet dokumenterte uskyld i saken fra vår side, er overhode ikke tatt hensyn til i dommen, påstår Christer Tromsdal.

- Det er ikke til å legge skjul på at dette fremstår som meget utilfredstillende og klanderverdig. For min del anker jeg selvsagt dommen i sin helhet, sier Tromsdal.

- Trønder
Christer Tromsdal mener han ikke har fått enn rettferdig rettssak.

- Vi fikk ikke tilgang til sakens elektroniske dokumenter, og fikk ikke full mulighet til å tilbake påstandene. Saken er allerede innklaget for Den Europeiske Menneskerettsdomstolen (EMD) i Strasbourg.  Hvis min klage til EMD fører fram må sannsynligvis straffesaken, opp til ny behandling i tingretten, sier Tromsdal og legger til:

- Det skal heldigvis mere enn en slik dom til for å knuse en kampvillig trønder!   

-Disfavør
Advokat Erling O. Lyngtveit som forsvarer Tromsdal sier at den 43 år gamle finansakrobaten mener retten har vurdert bevisene mot ham helt feil.

- Tromsdal er av den oppfatning av Oslo tingrett helt konsekvent har tolket saken i hans disfavør, sier advokat Lyngtveit.
Anker
Den kjente advokaten sier også at han på vegne av Tromsdal vil anke på grunn av saksbehandlingsfeil.

- Vi tok tidlig opp at en av dommerne kunne være inhabil. Vedkommende meddommer hadde tidligere vært ansatt i en av bankene som Tromsdal var tiltalt for å ha bedratt, sier Lyngtveit.

Advokaten viser også til en politiforklaring fra meddommeren, hvor Lyngtveit og Tromsdal mener dommeren viser at han var forutinntatt når det gjelder Tromsdal.

- Meddommeren ga klare negative karakteristikker om Tromsdal i politiavhøret, sier Lyngtveit.

- Christer Tromsdal er svært skuffet, og vi kommer til å innlevere en full anke, sier advokat Erling O. Lyngtveit til Dagbladet.

- Vurderer dommen
Advokatene Marte Svarstad Brodtkorb og Kim Gerdtz forsvarer Terje Hvidsten.

- Vi gjennomgår nå dommen grundig. Slik vi vurderer denne saken, kommer vi til å anbefale vår klient å anke, sier Marte Svarstad Brodtkorb.

- Uskyldig dømt
Anthony Bratli vil også dommen i Oslo tingrett.

- Vår klient mener seg uskyldig dømt. Han er selv lurt, og er veldig skuffet over dommen, sier advokat Mette Julie Sundby i Advokatfirmaet Elden som forsvarer Bratli.

- Bratli vil anke dommen, sier Sundby.