Christer Tromsdal fengsles i tre uker til

Tiltalt for nytt forhold i tillegg til bedragerisiktelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Christer Tromsdal ble fredag varetektsfengslet i tre nye uker i Oslo tingrett. I tillegg til siktelsen om bedrageri, er han også tiltalt for en type  forhold.

Tromsdal ble først fengslet i slutten av februar. Han er siktet for å ha medvirket til å svindle to norske banker for til sammen 14,1 millioner kroner og forsøk på svindel av ytterligere to banker for over 13 millioner kroner. Kjøp og salg av to hoteller i Sverige står sentralt i etterforskningen.


- Det var tiltalen (for et annet forhold, red.anm.) som var grunnlaget for den videre varetektsfengslingen fredag. Saken er ennå ikke berammet i tingretten, opplyser førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim.


Kavlie har ansvaret både for begge de to sakene. Fengslingsmøtet fredag gikk bak lukkede dører på grunn av de sensitive opplysningene i saken, og det er lite Kavlie kan si.


- Vi synes det var nødvendig og riktig at han fortsatt skal holdes i varetekt. Det er nødvendig for den videre etterforskningen, sier Kavlie til NTB.


Varetektsperioden går ut 24. juni. Tromsdal er også ilagt brev- og besøkskontroll i hele perioden.


- Vi er uenige i kjennelsen om fengsling og vil anke den. Vi oppfatter den som aldeles uforsvarlig og uholdbar, sier advokat Nicolai V. Skjerdal som forsvarer Tromsdal. 


(NTB)