Christer Tromsdal fengslet i to nye uker

Men politiet håpet på fire.

NYE UKER I VARETEKT: Bedragerisiktede Christer Tromsdal ble varetektsfengslet i to nye uker i Oslo tingrett i dag.
Foto: Morten F. Holm / SCANPIX .
NYE UKER I VARETEKT: Bedragerisiktede Christer Tromsdal ble varetektsfengslet i to nye uker i Oslo tingrett i dag. Foto: Morten F. Holm / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Bedragerisiktede Christer Tromsdal ble varetektsfengslet i to nye uker med brev- og besøkskontroll i Oslo tingrett i dag.

- Vi begjærte i utgangspunktet fire nye uker, men retten satte fengslingsperioden til to. Det tar vi til etterretning, sier førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim til Dagbladet.

Fenglingsmøtet gikk for lukkede dører i Oslo tingrett i dag. Tromsdal siktet for grovt bedrageri etter at han skal ha medvirket til å svindle norske banker for over 14 millioner kroner og forsøkt å gjøre det samme med ytterligere to banker for over 13 millioner kroner.

Ytterligere fem personer er siktet i saken.

Skal avhøre vitner
Kavlie opplyser at det var bevisforspillelsesfaren som var avgjørende for dem å holde Tromsdal i fortsatt varetekt.

- De neste ukene vil vi blant annet bruke på å avhøre vitner. Er vi ikke fornøyde etter de neste to ukene, blir vi nødt til å begjære fortsatt varetektsfengsling av ham, sier Kavlie.

Økokrim har gjort beslag av Tromsdals pcer og mobiltelefoner.

Da tjenestemenn fra Økokrim tok seg inn i Christer Tromsdals luksusleilighet på Aker Brygge tidlig om morgenen 24. februar i år, var Tromsdals første reaksjon å hente sin bærbare pc og kaste den ut av vindu fra 12. etasje, ifølge politifolkene på stedet.

Pcen ble sendt til spesialister i norske Ibas.

Ukjent om funn
Om det er gjort funn som styrker Økokrims sak er foreløpig ikke kjent.

- Vi ønsker ikke å kommentere hva vi eventuelt har funnet i de elektroniske beslagene ennå, sier Kavlie.

Tromsdal selv har hele tiden nektet straffskyld. Mannens forsvarer, advokat Nicolai Kjerdal i Advokatfirmaet Lyngtveit & Co, har ikke besvart Dagbladets henvendelser så langt i kveld.

VANSKELIG PUSLESPILL: Slik så Tromsdals harddisk ut etter at rekonstruksjons-ekspertene i Ibas hadde begynt å jobbe med den på oppdrag fra Økokrim. Foto: IBAS
VANSKELIG PUSLESPILL: Slik så Tromsdals harddisk ut etter at rekonstruksjons-ekspertene i Ibas hadde begynt å jobbe med den på oppdrag fra Økokrim. Foto: IBAS Vis mer