Foto: RALF LOFSTAD
Foto: RALF LOFSTADVis mer

Christer Tromsdal frifunnet for voldtekter

- Jeg begynte å gråte da jeg fikk dommen, sier forretningsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den omstridte forretningsmannen Christer Tromsdal (41) er av en meddomsrett i Borgarting lagmannsrett frikjent i voldtektssaken der han ble beskyldt for flere overgrep mot to kvinner han har vært i forhold med.

Tre av sju dommere mente Tromsdal var skyldig, men flertallet på fire mente altså at han må frifinnes.

- Jeg er veldig glad. Jeg begynte å gråte da jeg fikk frifinnelsesdommen, sier Tromsdal selv til Dagbladet i formiddag.

Han ser på dommen som en seier mot Økokrim, som sto for tiltalen i den uvanlige sedelighetssaken.

- Jeg er evig takknemlig overfor mine advokater. Men dette bør være en tid for ettertanke for Økokrim, der et stort team med etterforskere har herjet med meg siden Aker Brygge Invest-saken for ti år siden, sier Tromsdal.

Førstestatsadvokat Geir Kavlie måtte i dag konstatere at den ene av to pågående straffesaker mot Tromsdal ble et nederlag for Økokrim.

- Vi må bare forholde oss til at fire av dommerne fant at tiltalen ikke var tilstrekkelig bevist, mens tre mente at den var det, sier Kavlie til Dagbladet.

Finansmannen ble av Oslo tingrett dømt til tre års fengsel i voldtekttsaken. Da den ble anket, ble han frikjent av juryen i lagmannsretten, men fagdommerne satte kjennelsen til side fordi de mente Tromsdal utvilsomt var skyldig.

Nå er han altså likevel frikjent i tredje rettsrunde - et svært uvanlig utfall etter at en kjennelse har blitt tilsidesatt.

Dagbladet.no kommer med mer.

ØKOKRIM-TILTALE: Førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim (t.h) har vært aktor i tre rettsrunder i sedelighetssaken mot Tromsdal, som har blitt forsvart av advokatene Victoria Holmen (t.v.) og Marijana Lozic.
ØKOKRIM-TILTALE: Førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim (t.h) har vært aktor i tre rettsrunder i sedelighetssaken mot Tromsdal, som har blitt forsvart av advokatene Victoria Holmen (t.v.) og Marijana Lozic. Vis mer