Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Christer Tromsdal frikjent for dommerangrep

Den 51 år gamle finansakrobaten Christer Tromsdal er frikjent for å ha hyret inn ukjente torpedoer til å skade en faglig meddommer i en straffesak mot seg i 2012.

FRIKJENT: Finansmannen Christer Tromsdal er frikjent for å ha hyret inn torpedoer i en sak mot seg. Foto: Knut Falch / NTB scanpix
FRIKJENT: Finansmannen Christer Tromsdal er frikjent for å ha hyret inn torpedoer i en sak mot seg. Foto: Knut Falch / NTB scanpix Vis mer

Det kommer fram i en fersk dom fra Borgarting lagmannsrett.

«Det er ikke enkeltstående bevis som klart knytter han til handlingen, og heller ikke de samlede bevisene vurdert under ett, gir etter flertallets syn grunnlag for en tilstrekkelig sikker konklusjon», heter det i dommen.

Det kommer fram at det først og fremst er vitneforklaringer og lydopptak som knytter Tromsdal til handlingen, og da som den som bestilte den utført.

«En rekke av vitneforklaringene er imidlertid gitt av personer med ulik tilknytning til kriminelle miljøer som alle synes å ha ulike motiver for å involvere seg i saken og gi forklaringer mot Tromsdal», heter det i dommen.

Lagmannsretten mener mye tyder på at den bare har fått presentert et lite utvalg av et større materiale med lydopptak som er tatt mellom aktørene saken gjelder.

Forsøkt fabrikkert bevis

«Sentrale opptak som hevdes å foreligge, har aldri blitt funnet, og det er omstendigheter som gir grunn til å reise spørsmål om de har eksistert. De personene som har foretatt de opptakene som er avspilt i saken, har gjennomgående hatt en egen motivasjon for å foreta opptakene», heter det i dommen.

BLE OPPSØKT: Ble stående og prate i 20 minutter. Så ble forholdet kraftig forsuret. Bilder: Politiet. Vis mer

Retten mener også det er klare holdepunkter for at det ble forsøkt fabrikkert bevis mot Tromsdal i 2015.

Den andre tiltalte i saken, en mann med gjengtilhørighet, er også frikjent.

Torpedoer angrep feil mann

Det var i juni 2012 at den påtalte hendelsen fant sted, og torpedoene skal ha bommet på huset til meddommeren Tromsdal angivelig ville true. I stedet slo de seg inn hos naboen med en slegge.

I dette huset lå et ektepar og sov. Etter å ha slått seg videre inn på parets soverom, forsøkte de maskerte mennene å slå mannen de trodde var meddommeren.

«Gjerningspersonene lyktes ikke med å skade mannen, som de uriktig trodde var meddommeren, fordi de feilaktig rettet et slag med slegga mot en gardin som de trodde han hadde gjemt seg bak, og fordi de løp ut av huset da de ble truet», framgikk det av tiltalen.

Huseieren hadde bevæpnet seg med et håndvåpen han hadde i nattbordsskuffen som han truet torpedoene med.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!