PÅGREPET: Finansakrobat Christer Tromsdal er en av flere som Økokrim har siktet for grovt bedrageri.
Arkivfoto Morten F. Holm / SCANPIX.
PÅGREPET: Finansakrobat Christer Tromsdal er en av flere som Økokrim har siktet for grovt bedrageri. Arkivfoto Morten F. Holm / SCANPIX.Vis mer

Christer Tromsdal og fem andre er siktet for grovt bedrageri

Økokrim aksjonerer i dag på en rekke adresser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Har du tips om pågripelsene? Send sms/mms til 2400, ring 24 00 00 00 eller epost til 2400@dagbladet.no

(Dagbladet.no): Flere personer ble i morges pågrepet i en stor Økokrim-aksjon som er samordnet med politidistriktene i Oslo og Follo.

Etter det Dagbladet.no kjenner til, er finansakrobat Christer Tromsdal blant de pågrepne som nå er siktet for grovt bedrageri.

Risikerer seks års fengsel
- På bakgrunn av mistanke om flere grove bedragerier på til sammen flere titalls millioner kroner har vi pågrepet flere personer ulike steder på Østlandet, opplyser førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim til Dagbladet.no.

Også eiendomsmegleren Anthony K. Bratli skal være blant de pågrepne. Bedrageriet skal blant annet dreie seg om eiendomstransaksjoner, skriver DN.no.

E24 skriver at Økokrim har gått til aksjon på flere steder knyttet til investoren Christer Tromsdal (40), som er siktet for grovt bedrageri.

Tromsdal ble siktet for Straffelovens § 270 første ledd og § 271 den 17. februar i år, får Dagbladet.no opplyst. Den sistnevnte paragrafen gjelder grovt bedrageri og kan gi fengsel i inntil seks år i tillegg til store bøter.

Dagen etter siktelsen ble utarbeidet. fikk Økokrim i Oslo tingrett besluttet ransaking i «de siktedes boliger med tilstøtende bygninger, kontorlokaler, hytter samt andre rom og/eller oppbevaringssteder, herunder biler og bankbokser».

Rettskjennelse
En kjennelse fra Oslo tingrett gir Økokrim tillatelse til å ransake fire adresser knyttet til Tromsdalen, i tillegg til bilen hans, en BMW 635. Adressene er Bryggegata 22 og bygårder i Sorgenfrigata , Eckerbergsgate og Vibes gate.

Kjennelsen fra tingretten gir i tillegg Økokrim rett til å ransake boligene til fem andre som er siktet i saken, skriver E24

Økokrim bekrefter at en kjent investor er blant de pågrepne. Han ble i likhet med de andre pågrepne overrumplet av politiet hjemme i boligen sin i dag tidlig.

Tidligere dømt
Christer Tromsdal ble brukt som agent av politiet på jakt etter ransutbyttet fra NOKAS-ranet Finansakrobaten har omfattende kontakt med kjente norske investorer.

Han er tidligere blitt dømt for å ha spredt villedende opplysninger om verdien på aksjer i barberhøvelselskapet Ruud & Rye.

- Det pågår nå ransakinger på flere adresser. Samtidig har vi ikke kontroll på alle personene vi ønsker å pågripe, så vi vil derfor ikke gå ut med flere detaljer om siktelsene akkurat nå, sa Kavlie til Dagbladet.no tidligere i dag.

Aksjonen skal ha vært rettet mot bestemte personer, men det skal også være aktuelt å ransake kontorlokaler, etter det Dagbladet.no forstår. Tilslaget har vært planlagt i lang tid.

Alle de siktede skal ifølge politiet ha befatningen med bedragerier som hver for seg er på flere millioner kroner.