DØMT FOR BEDRAGERIER:   Christer Tromsdal ble så sent som i forrige uke dømt til seks år fengsel for grovt bedrageri. Nå er han pågrepet på nytt. Foto. Ralf Lofstad
DØMT FOR BEDRAGERIER: Christer Tromsdal ble så sent som i forrige uke dømt til seks år fengsel for grovt bedrageri. Nå er han pågrepet på nytt. Foto. Ralf LofstadVis mer

Christer Tromsdal pågrepet og siktet for trusler

Fremstilles for fengsling i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Christer Tromsdal er pågrepet etter at politiet i går kveld aksjonerte mot en adresse i Sandefjord. Den tidligere finansmannen ble hentet inn og sitter fortsatt i arresten. 

Tromsdals forsvarer er veldig sparsom med opplysningene rundt pågripelsen.

- Alle dokumentene jeg har er klausert, og situasjonen er under utvikling. Han ble pågrepet på kvelden i går. Det er alt jeg har å si, sier hans forsvarer, Olle Nohlin, til Dagbladet.

Politimester ved Asker og Bærum politidistrikt, Terje Nybøe, bekrefter pågripelsen. 

- Tromsdal er pågrepet og siktet for overtredelse av straffelovens paragraf §132, som går på å true eller motarbeide rettsvesenet med trusler eller vold, sier politimesteren til Dagbladet.

Bestemmelsen har i utgangspunktet en strafferamme på fengsel i inntil fem år, men ved særdeles skjerpende omstendigheter, kan strafferammen dobles til inntil 10 års fengsel. 

- Han blir fremstilt for varetektsfengsling i morgen, legger Nybøe til.

Inhabil meddommer Etter hva Dagbladet erfarer skal siktelsen dreie seg om den såkalte «medommer-hendelsen». En meddommer ble i Høyesterett erklært inhabil etter at naboen hans ble oppsøkt av to torpedoer som tok seg inn gjennom verandadøra til meddommerens nabo med slegge. Naboen skjønte ikke hvorfor de hadde oppsøkt ham. Etter hvert oppstod det en teori om at torpedoene kunne ha gått feil, og at de egentlig skulle til meddommeren.

Han ble kalt inn til avhør, og da sa han at han var kjent med at «de tiltalte har et nettverk i det kriminelle nettverk hvor det også foregår vold», og at to av de tiltalte hadde et ønske om at «saken ikke skal bli gjennomført på enklest mulig måte».

Meddommeren sa han ikke kunne utelukke at torpedoene egentlig skulle til ham, «for å lage problemer i pågående sak».

Tingrettsdommen ble satt til side, da Høyesterett fant ham inhabil. Asker og Bærum-politiet etterforsket saken, men ingen ble siktet. Det skal være denne etterforskningen som nå har ført til at den tidligere finansmannen er pågrepet på nytt.

Dømt for bedrageri Tromsdal ble tidligere denne måneden dømt til seks års fengsel i Oslo tingrett for grovt bedrageri. 

Økokrim mener han var med med på å selge svenske hoteller til det Økokrim mener var overpris.

Straffen for Tromsdal er slått sammen med det han ble dømt i av tingretten i januar i fjor, da han ble dømt til tre år og ni måneder for grove bedragerier i del én av sakskomplekset som Økokrim de siste årene har rullet opp. Straffen blir altså til sammen seks år, hvorav et er betinget.