Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Christer Tromsdal skutt i kneet

Gjerningsmannen ventet på politiet med hendene i været.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var finansmannen og aksjemegleren Christer Tromsdal som ble skutt i kneet i en bil på Frogner i ettermiddag.

Gjerningsmannen ringte til politiet og oppga hvor han var. Han ble deretter hentet ved ved gamle Bygdøy Stadion på Bygdøy i Oslo.

Tromsdal kjent fra straffesak

Gjerningsmannen hevdet å ha skutt en annen mann og sa han hadde våpenet med seg i bilen. Han ville stå i veien og vente med hendene i været til politiet kom.

Politiet fant raskt fram til gjerningsmannen og pågrep ham. Men da hadde de fortsatt ikke funnet noe offer. I gjerningsmannens bil fant politiet en revolver.

I kveld melder TV 2 at offeret var Christer Tromsdal, som havnet i offentlighetens søkelys da Dagens Næringsliv for noen år siden avslørte hvordan han og selskapet han var leder i, Aker Brygge Invest, lurte småsparerne rundt omkring i landet til å kjøpe akskjer i barberhøvelselskapet Ruud & Rye.

Tromsdal og medarbeiderne i ABI Invest gjorde store penger på å selge Ruud & Rye-aksjene. Da skandalen ble avslørt, ble de tiltalt for aksjejukset av Økokrim. Denne uka skulle Tromsdal møtt i retten i forbindelse med trusler mot et vitne, ifølge TV 2.

Det er ukjent hva som var motivet bak skytingen.

Holdt offeret hemmelig

Gjerningsmannen hevdet å ha skutt sitt offer i en annen bil utenfor Frogner Kirke - også det i Oslo.

Etter et søk fant politiet frem til offeret, men ville ikke avsløre mannens identitet.

- Det medfører riktighet at vi har pågrepet en mann som har skutt en kar.

- Vi har også funnet frem til offeret. Han er skutt i foten. Mer vil jeg ikke si, opplyser operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt.

Gjerningsmannen skal være tidligere straffedømt for narkotika, vold, tagging, og ulovlig bæring av våpen.

TJENTE STORE PENGER: Pensjonister og arbeidsfolk brukte sparepengene sine på verdiløse aksjer i Ruud & Rye. Christer Tromsdal satt igjen med millioner av kroner.
HENTET GJERNINGSMANNEN:</B> Meldte seg selv til politiet etter skytingen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media