Christian (18): Ingen spor

Lørdag 28. februar 1998 forsvant den 18 år gamle Leksvik-gutten Christian Bachmann Langås i Oppdal etter et kafébesøk. Siden har ingen sett ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han forsvant under et vinterferieopphold på Oppdal. Han forlot puben på Hotell Viking Nor i 03-tida natt til lørdag 28. februar, og skulle trolig til slektningene han bodde hos. Han ble sist sett på E6 cirka to kilometer sør for Oppdal sentrum i 06-tida samme natt.

- Saken er like mystisk i dag som den gang etterforskningen pågikk for fullt. Vi fant ikke et eneste spor, til tross for at det ble søkt og lett overalt, sier politiavdelingssjef Per Bjørgum ved Uttrøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Politiet har gjort et omfattende etterforskningsarbeid og kartlagt en lang rekke personer og biler som befant seg i Oppdal denne natta.

- Formelt er saken henlagt, men betjentene har den i bakhodet stort sett hele tida, sier lensmann Kjetil Mjøsund i Oppdal.

- Hva tror dere har skjedd med Christian?

- Vi har ingen teori om hva som har skjedd. Vi mangler rett og slett spor i saken.

- Ser dere noen likheter mellom denne saken og de tre andre?

- Likhetstrekkene er at det er snakk om unge gutter, og at de har forsvunnet etter festlig lag. Jeg har ikke kunnskap om den nye saken på Nøtterøy.

- Bør politiet sammenlikne opplysninger i de fire sakene for å se om det kan finnes noen sammenheng mellom dem?

- Det er vanlig å utveksle opplysninger og erfaringer. Politiet i Hemsedal har bedt om å få låne dokumentene i saken vår, kanskje ikke mest for å se om det er sammenfallende spor, men for å dele erfaringer i etterforskningsprosessen, sier Mjøsund.

Tips kan ringes inn til lensmannen i Oppdal: 72404830.

CHRISTIAN BACHMANN LANGÅS (18): Forsvant etter et pub-besøk under sin vinterferie i Oppdal 28. februar 1998.
SISTE VITNE: Gårdbrukeren Rolf Borvik var den siste som snakket med Christian.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer