KLIPPET SEG:  Etter flere år med sparing, er nå de blonde lokkene lagt i poser og sendt til veldedighetsorganisasjonen. Foto: Privat
KLIPPET SEG: Etter flere år med sparing, er nå de blonde lokkene lagt i poser og sendt til veldedighetsorganisasjonen. Foto: PrivatVis mer

Christian (8) ble mobbet og kalt «ei jente» da han ville hjelpe kreftsyke barn. Det hindret ham ikke i å nå målet sitt

- Christian har et stort hjerte, sier moren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige onsdag samlet familien seg og klipte av de lange lokkene. Da hadde Christian (8) spart i to og et halvt år.

I jula 2012 så Christian en reklamefilm for St. Jude barnesykehus, som viste barn som gjennomgikk cellegift og derfor ikke hadde hår. De opplyste om organisasjonen som lager parykker av donert hår. Christian bestemte med én gang for å donere sitt eget.

- Stort hjerte - Christian har et stort hjerte. Jeg vet ikke om det finnes ord som kan beskrive hvor stolt jeg er av ham, sier mor Deeanna Thomas fra Melbourne i Florida til Today Parents.

- Når han først bestemmer seg for noe, pleier han å fullføre.

LANGT Håret gikk nesten til livet før han klippet seg. Foto: Privat
LANGT Håret gikk nesten til livet før han klippet seg. Foto: Privat Vis mer

Til tross for at årene oppleves som ganske lange når man er barn, bestemte han seg for å la håret vokse i lang tid for å få noe han kunne donere. Og det gikk ikke uten at det ble lagt merke til. Ertingen og kommentarene begynte å komme da håret gikk ned til haka.

- Noen ganger kalte de meg en jente, sier Christian til Today parents.

- Når han var rundt omkring ute eller i en park, kunne han leke med en gjeng gutter, og de ville si «Du ser ut som en jente». Og han bare forklarte dem hvorfor. Han holdt hodet høyt og sa ikke en eneste gang at han ville klippe det bort, la Christians mor til.

Hjelper 300 årlig Christine Wong som er daglig leder i «Children With Hair Loss» anslår at én av femti som har donert håret er gutter, og synes Christians donasjon er inspirerende.

FIRE BUNTER:  Et kreftsykt barn får sannsynligvis gleden av disse lokkene. Foto: Privat
FIRE BUNTER: Et kreftsykt barn får sannsynligvis gleden av disse lokkene. Foto: Privat Vis mer

Organisasjonen startet i 2000 for å hjelpe alle barn med hårtap på grunn av medisiner. De skriver på hjemmesiden at de hvert år hjelper 300 barn med parykker.

Resultatet av Christians anstrengelser: fire bunter hår på 25 centimeter.

... FERDIG PAKKET Foto: Privat
... FERDIG PAKKET Foto: Privat Vis mer