Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Christian (80) mistet lommeboka. Nå har han fått den igjen med mer penger og en lapp han får tårer i øynene av

«Kidsa trengte mat å det var helg», sto det på lappen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Da jeg åpnet postsendingen og leste brevet, ja, da spratt tårene i øynene mine, sier Christian Øxnevad til Dagbladet om den fantastiske historien fra Stavanger.

For tre uker siden misten den 80 år gamle pensjonisten lommeboka si på et kjøpesenter i Stavanger. For et par dager siden kom lommeboka tilbake i posten. I lommeboka lå det nesten dobbelt med penger og en lapp, skriver Stavanger Aftenblad som først omtalte saken.

På lappen sto det:

«Hei. Var blakk som en fant når jeg fant lommeboka di på Straen senteret. Kidsa trengte mat å det var helg:) Nå er pengene tilbake med litt renter og samvittigheten min lettet. Ha det kult. Hilsen en som alltid gjør opp:)»

- Dypt rørt - Jeg ble dypt rørt som jeg så sjelden har vært. Jeg fikk så sterke gode følelser for den personen som har funnet den. Det var det eneste jeg tenkte. Jeg ble inderlig glad, ikke for pengene, men rett og slett fordi det var så positivt, sier Øxnevad.

80-åringen forteller til Dagbladet at han er enslig pensjonist, og klarer seg greit på pensjonen. Lommeboka er han skråsikker på at han mistet på parkeringsplassen tilhørende Straen kjøpesenter.

- Og så kommer det noen som virkelig trenger pengene og der ligger det en lommebok, sier Øxnevad.

- Som et eventyr I lommeboka lå det ikke mer enn i underkant 1000 kroner. Tilbake fikk 80-åringen 2000 kroner. Men det er lappen Øxnevad vil snakke om.

- Det var så uskyldig, så flott. Det er som et eventyr, sier han tydelig rørt, og legger til:

- De fleste av oss får utbetalt lønn eller hva det måtte være rundt 20. hver måned. Her har altså vedkommende gjort opp for seg umiddelbart.

Vil møte finneren 80-åringen ønsker nå inderlig og komme i kontakt med vedkommende igjen, for å takke, men også - hvis det skulle være behov - hjelpe.

- Hadde jeg truffet vedkommende igjen nå, hadde han eller hun fått igjen enda mer - med renter, sier Øxnevad og gir Dagbladet en beskjed:

- Det må du få med, dette er en etterlysning. Jeg vil veldig gjerne komme i kontakt med vedkommende igjen. Jeg får en klump i halsen når jeg tenker på det.

Hele Norges coronakart