STØTTER PARTIFELLEN: Christian Tybring Gjedde (Frp) støtter Anundsen og langer ut mot media. Foto: JAQCUES HVISTENDAHL
STØTTER PARTIFELLEN: Christian Tybring Gjedde (Frp) støtter Anundsen og langer ut mot media. Foto: JAQCUES HVISTENDAHLVis mer

Christian Tybring-Gjedde: - Media har mistet regien og tyr derfor til sjikane av Anders Anundsen

Tybring Gjedde (Frp) støtter Anundsen og langer ut mot media.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er tydelig at Anundsen har tråkket på noen ømme journalist-tær. Dere rakker ned på alt som er av politikk, og skaper et negativt nyhetsbilde, sier 2. nestleder i Stortingets utenriks- og forsvarskomité for Frp, Christian Tybring-Gjedde til Dagbladet.

Han snakker om filmen «Trygghet i hverdagen», som ble lansert mandag denne uka av justis- og beredskapsminister Anders Anundsen. Filmen har av enkelte blitt kalt ren propaganda.

Den 32 minutter lange filmen, skal ha kostet skattebetalerne 50 000 kroner, og fokuserer på hva regjeringen mener de har gjennomført og iverksatt av tiltak innenfor justis- og beredskapssektoren.

- Anundsen leverer et uangripelig produkt med informasjon og dere rakker ned på han, selv om dere egentlig vet at han er en veldig god justisminister som gjør jobben sin, sier Tybring Gjedde.

En ren fornøyelse «Det er en ren fornøyelse å se indignasjonen og den patetiske reaksjonen som et samlet journalistkorps utviser på bakgrunn av en faktabasert informasjonsvideo om resultatene justisministeren har oppnådd», skriver Tybring-Gjedde på Facebook.

- Dere hevder at dere antar at Anundsens embetsmenn ikke tør å snakke sant fordi de blir intervjuet av sjefen. Det sier eventuelt mer om journalistenes erfaring med sine redaktører, sier Tybring-Gjedde.

Tyr til sjikane Tybring-Gjedde mener at media nå føler de har mistet regien og derfor tyr til sjikane.

- Dette er sjikane av Anundsen, og dere er selvfølgelige enige alle sammen. Dere intervjuer hverandre, og ingen bryter ut og sier at dere kanskje bør få med at veldig mange synes det Anundsen gjør er bra, sier Tybring-Gjedde.

- Du mener altså at vi journalister har gått sammen mot Anundsen?

JOURNALISTENS KOLLEKTIVE SKIVEBOMDet er en ren fornøyelse å se indignasjonen og den patetiske reaksjonen som et samlet...

Posted by Christian Tybring-Gjedde on Wednesday, August 26, 2015

- Ja, og at dere ikke skjems for å være så enige, det fatter jeg ikke. Dere gjør ikke jobben deres! sier Tybring-Gjedde. I tillegg utviser dere stor omsorg for skattebetalerne når det gjelder denne videoen, samtidig som dere selv lever godt på skattebetalernes regning.

Folk flest Han legger til at hans erfaring er at folk flest mener informasjonsvideoen er et godt initiativ fra Anundsen.

- Bare les kommentarene til det jeg har skrevet på Facebook. Der er det massiv støtte til Anundsen. Så dere journalister bør kanskje lytte litt til folket, ikke bare snakke med deres egne.

Tybring-Gjedde håper nå at flere statsråder vil gjøre det samme som Anundsen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram