Christian Tybring-Gjedde mener Faremo mobber

Justisminister Grete Faremo (Ap) mobber Fremskrittspartiet, mener stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde.

MENER SEG MOBBET: Christian Tybring-Gjedde (Frp), til venstre. Foto: Berit Roald / Scanpix
MENER SEG MOBBET: Christian Tybring-Gjedde (Frp), til venstre. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hun bør snarest be om unnskyldning, sier Tybring-Gjedde etter at Faremo brukte helgen til å advare mot Frps lovforslag til innstramminger av innvandringspolitikken.

- Forslagene gir uttrykk for et menneskesyn det er all mulig grunn til å ta sterk avstand fra, sa Faremo til Dagbladet.

- Dette er en type påstand jeg trodde vi var ferdig med i politikken. Hun kan ikke beskylde et helt parti for å ha dårlig menneskesyn bare fordi vi har andre politiske meninger. Det er rett og slett mobbing, sier Tybring-Gjedde til NTB.

Klar tale Faremo tar imidlertid kritikken med stor ro.

- Jeg tar avstand fra påstanden om at jeg driver med mobbing. Det er innholdet i forslagene jeg snakker om, og innholdet forteller om et menneskesyn som jeg ikke deler, sier Faremo til NTB.

Hun sier at det var viktig for henne å gi klar beskjed om hva hun mener:

- Dette er et område av politikken der vi må måle innholdet opp mot våre verdikompass. Og da trenger vi klar tale, sier Faremo.

Tar det personlig Tybring-Gjedde har også tidligere hevdet at han blir mobbet for sine meninger, senest under Frps landsmøte på Gardermoen siste helgen i mai.

Der gikk han på talerstolen og hevdet at Dagsavisens redaktør Arne Strand hadde drevet med mobbing fordi han blant annet skrev på lederplass at Tybring-Gjedde er mest opptatt av å skaffe velgere blant nordmenn som lider av skrekk for utlendinger.

Tybring-Gjedde har også sammen med sin kone blitt intervjuet av Dagsrevyen, der de to slo tilbake mot påstander om mobbing.

- Det er klart jeg tar det personlig. Jeg sitter her i sofaen sammen med min kone, og vi har det vondt begge to, sier Tybring-Gjedde på spørsmål fra NTB om hvordan han tolker Faremos utsagn.

(NTB)