Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Christiania-innbyggerne vil kjøpe fristaden

For 150 millioner kroner.

KONFLIKT: Christiania ble denne uka lukket. Foto: EPA/Jens Noergaard Larsen/Scanpix
KONFLIKT: Christiania ble denne uka lukket. Foto: EPA/Jens Noergaard Larsen/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innbyggerne i Christiania har bestemt seg for å takke ja til myndighetenes tilbud om å kjøpe fristaden sentralt i København.

Det opplyste en talsmann for Christiania, Thomas Ertmann, lørdag.

Tidligere denne uka gjorde finansminister Claus Hjort Fredriksen det klart at han ville ha et svar fra christianittene på om de ville kjøpe bygningene i fristaden for 150 millioner danske kroner, tilsvarende 156 millioner norske.

Etter en tenkepause svarte christianittene lørdag ja.

- Vi har kollektivt valgt å si ja til å frikjøpe hele Christiania, så det fortsatt kan være mitt og ditt Christiania, sier Ertmann.

Det har vært mye bråk i Christiania denne uka. Innbyggerne blokkerte inngangen til området, i en protest mot myndighetenes ønsker om å fornye området.

- Vi vil gjøre oppmerksom på at vårt Christiania er under press, stod det på en løpeseddel som ble delt ut ved inngangene, ifølge Politiken.

Barikadene ble i dag revet ned, ifølge samme avis.

Danske styresmakter har lagt fram en utviklingsplan for Christiania, som innebærer at noe av bebyggelsen skal fjernes, noen skal erstattes av nye bygninger og noe bevares og pusses opp.

(Dagbladet/NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media