Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Christiania kan bli reddet

Ny plan kan bevare den danske hasjstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et forslag fra KAB Bygge- og boligadministrasjon kan redde Københavns hasj-bydel. Den danske regjeringen har ønsket å stenge Christiania, pusse opp bygningene og gjøre fristaden om til et dyrere boligstrøk. Til sterke protester fra christianitterne og deres venner.

KAB-modellen betyr at Christiania vil bli styrt av et fond og en almenn boligorganisasjon. Christianitternes husleie vil stige, men fremdeles ligge under prisen for en vanlig leiebolig i København. I tillegg skal det bygges nye og dyrere leiligheter.

Politikere hilser forslaget velkommen.

- Jeg ser absolutt på det som en mulighet til å forhindre at kulturarven vår der ute smuldrer, og at det kommer til mer struktur på tingene. Dessuten tror jeg at utspillet vil passe dem som bor i Christiania, sier Ulrik Kragh, Christiania-talsmann i Venstre til Berlingske Tidende.

Christiania har vært en delvis selvstyrt bydel siden 1971, og er kanskje mest kjent for hovedgata Pusher Street, der hasj ble solgt åpenlyst fra fargerike stands inntil januar i år. Siden har salget foregått mer i det skjulte, etter krav fra myndighetene. Idéen bak Christiania var at det skulle være et fritt og anarkistisk samfunn i samfunnet.

HÅP? Christiania kan kanskje bevares omtrent slik bydelen er i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media