Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Christie omfavnet Obama i 2008. Nå støtter han Trump i kampen om å bli presidentens etterfølger

- Han kan få USA til å bli verdens beste land igjen.

 TRUMP OG CHRISTIE:  Her fra en debatt ifjor. Foto: REUTERS/Rick Wilking/Files
TRUMP OG CHRISTIE: Her fra en debatt ifjor. Foto: REUTERS/Rick Wilking/Files Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter en natt der det gikk hardt for seg i USA, er New Jersey-guvernør Chris Christie støtteerklæring til Donald Trump den heteste nyheten i amerikansk politikk.

-Jeg er stolt når jeg stiller meg bak Trump. Han kommer til å gjøre akkurat det som trengs for å gjøre USA til den beste nasjonen i verden igjen, sa Christie i dag under en pressekonferanse i Forth Worth i delstaten Texas, ifølge New York Times.

- Christie har vært en god venn av meg i mange år, sa Trump under pressekonferansen der den kontroversielle republikaneren la vekt på at støtten fra guvernøren betydde mye for han.

Christie er en profilert skikkelse innenfor det republikanske partiet, på tross av krass kritikk fra enkelte røster for å ha vært for vennlig mot president Barack Obama da orkanen Sandy traff New Jersey i 2008.

Han var selv en motkandidat til Trump før kandidatvalget innad i partiet i New Hampshire tidligere i år.

Der kom han inn som nummer seks.

Valget til Christie står i sterk kontrast til påstander om at Trump sin posisjon vil bli svekket i presidentkampen etterhvert som andre presidentkandidater trekker seg.

- Resultatene i Sør-Carolina var enormt gode for Marco Rubio. Mediespekulasjonene om at Donald Trump er ustoppelig er fullstendig feil, uttalte støttespillere av motkandidaten Marco Rubio søndag i et brev der de også sammenlignet Trump med Voldemort.

Christie sier selv at han er sint på apparatet til Rubio for å ha ødelagt hans eget momentum i valgkampen ved hjelp av en rekke angrep i hans retning, ifølge New York Times.

Dette skal være en av grunnene til at guvernøren nå velger Trump - en kandidat som slo Rubio med 45 prosent mot Rubios 25 prosent i Nevada.

Bak de to følger Ted Cruz som endte med 22 prosent og over dobbelt så stor oppslutning som de siste kandidatene John Kasich og Ben Carson.

Fra før av har også Jeb Bush trukket seg fra valgkampen. Han har ikke gjort det klart hvem av de resterende kandidatene han støtter.

 KONTROVERSIELT BILDE:  Det emosjonelle møtet mellom New Jersey-guvernør Chis Christie og president Barack Obama etter stormen Sandy i 2013 førte til kritikk fra Christies partifeller. Fredag stilte Christie seg bak Donald Trump i kampen om å etterfølge Obama. Foto: TOPSHOTS/AFP PHOTO/Jewel Samad
KONTROVERSIELT BILDE: Det emosjonelle møtet mellom New Jersey-guvernør Chis Christie og president Barack Obama etter stormen Sandy i 2013 førte til kritikk fra Christies partifeller. Fredag stilte Christie seg bak Donald Trump i kampen om å etterfølge Obama. Foto: TOPSHOTS/AFP PHOTO/Jewel Samad Vis mer