Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Christin glemte aldri avskjeds-lappen fra læreren. 21 år etter førte det til et rørende gjensyn

- Det betød mye for meg å vite at noen trodde på mine drømmer, sier Christin Gilmer.

SKREV LAPP: I 1997 skrev læreren en lapp til en av sjetteklassingene sine om at hun ville bli invitert til uteksamineringen hennes fra Harvard. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har vært en glede å ha deg i klassen min. Fortsett den gode jobben! Inviter meg til skoleavslutningen din på Harvard.

Slik lød avskjedshilsenen, og oppfordringen, fra 6. klasselærer Judith Toensing. Hun hadde tatt seg tid til å skrive en liten lapp som hun la inn i karakterboka til da 12 år gamle Christin Gilmer.

- Betød mye

Dette var i 1997, men Gilmer har spart på den oppmuntrende lappen.

- Det betød mye for meg å vite at en annen enn min mor, noen som kjente meg så godt, trodde på mine drømmer og mine evner til å oppfylle dem, sier Gilmer til CNN.

GJENSYN: Det ble et gledelig gjensyn for Judith Toensing og Christin Gilmer. Foto: CNN
GJENSYN: Det ble et gledelig gjensyn for Judith Toensing og Christin Gilmer. Foto: CNN Vis mer

Lappen ble altså skrevet for 21 år siden, og i vår leverte Gilmer sin masteroppgave i folkehelse ved nettopp Harvard. I forbindelse med at hun leverte inn oppgaven, skrev hun en lang oppdatering på Facebook, der hun takket Toensing, og mange andre, alle personer som hadde påvirket henne og inspirert henne på veien fram mot mastergraden.

- Fru Judy Toensing lærte meg om det som skjedde rundt meg, global helse og menneskerettigheter. Hun var den første personen som lidenskapelig formidlet situasjonen til mennesker som lever med hiv / AIDS til meg, skrev Toensing.

- Hun tente en flamme i meg. At det å hjelpe andre er et mektig verktøy, og gjennom utdanning så kan du på en bedre måte hjelpe dem som trenger det. Jeg vil aldri glemme hennes lidenskap for andre mennesker, sier Gilmer om sin gamle lærer.

LAPPEN: Denne lappen glemte aldri Christin Gilmer. Foto: CNN
LAPPEN: Denne lappen glemte aldri Christin Gilmer. Foto: CNN Vis mer

Ledelsen ved Harvard plukket raskt opp Gilmers rosende ord av sin tidligere lærer, og derfor bestemte de seg for å invitere Toensing til Gilmers avgangsfest, på skolens bekostning.

Fikk takk fra rektor

Under seremonien takket også rektor ved Harvard, Michelle Williams, Toensing og alle andre lærere ved offentlige skoler, for den «uvurderlig viktige» jobben de gjør.

For Toensing selv var det hele svært overraskende. Hun følte seg «sjokkert, forbløffet og ydmyk» da hun fikk invitasjonen fra Harvard. En invitasjon som ble levert av hennes tidligere student personlig.

- Jeg har høye forventninger til alle studentene mine, og å høre at Christin hadde oppnådd dette målet, overrasket meg ikke i det hele tatt. Jeg føler meg beæret over at Harvard valgte å fortelle Christins historie, og at jeg spilte en liten rolle i den, sier Toensing.

Som altså fikk invitasjonen hun ba om for 21 år siden, og et rørende gjensyn med en tidligere elev.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media